DESCOPERIRE EPOCALĂ. A fost DESCIFRAT unul dintre cele mai mari MISTERE ale antichităţii

Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii. Este vorba despre Grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele 7 minuni ale lumii, despre care se presupune că au fost construite la începutul secolului al VII-lea i.Hr. Potrivit cercetătoarei britanice, Grădinile suspendate au fost create la Ninive, la 480 de kilometri de Babilon.

02 feb. 2015, 13:04
DESCOPERIRE EPOCALĂ. A fost DESCIFRAT unul dintre cele mai mari MISTERE ale antichităţii

După 18 de ani de studiu, Stephanie a ajuns la concluzia că Grădinile suspendate au fost construite de asirieni în nordul Mesopotamiei, actualul Irak, şi nicidecum de babilonieni, în sud, scrie jurnalul.ro. Dalley a găsit dovezi că această minune a lumii antice a fost construită de regele asirian Sanherib, mai degrabă decât regele babilonian, Nabucodonosor.

Citeşte şi GAFA ANULUI la Oxford. Celebra universitate şi-a UMILIT public studenţii

Dovezile prezentate de Dalley au fost găsite în descifrarea unor scrieri cuneiforme babiloniene şi asiriene şi a reinterpretarii unor texte greceşti şi romane. Acestea au inclus o inscripţie asiriană din secolul al VII-lea i.Hr., care a fost tradusă greşit în anii ’20.

Cercetătoarea a fost uluită în momentul în care a găsit propria descriere a lui Sanherib a acestei minuni antice, ca fiind „un palat de neegalat şi o minune pentru toate popoarele”. „Cele şapte minuni ale lumii antice apar în textele clasice scrise cu secole mai târziu după ce Gradinile suspendate au fost create, dar Titus Flavius Iosephus, istoric din secolul I d.Hr, a fost singurul care a amintit că Nabucodonosor a fost creatorul acestora”, a declarat Dalley.