Descoperire epocală la Roma. Arheologii au găsit mormântul lui Romulus, fondatorul oraşului VIDEO

Publicat: Vineri, 21 Februarie 2020 22:49 // Actualizat: Vineri, 21 Februarie 2020 22:49 // Sursa: romaniatv.net

Arheologii au descoperit un momânt care ar putea fi al lui Romulus, legendarul fondator al Romei. Aceștia au găsit un sarcofag într-o cameră de sub vechiul Capitoliu, în timpul săpăturilor într-un sector al vechiului Forum Roman.

Descoperirea a creat controverse printre experți. În timp ce unii sunt convinși că sarcofagul aparține fondatorului Romei, alții pun la îndoială ideea ca cei doi frați chiar să fi existat vreodată.

Sarcofagul găsit datează din secolul al VI-lea. Potrivit legendei, Romulus a fondat orașul după ce l-a ucis pe fratele său geamăn, Remus.

Descoperirea a fost făcută vineri de mai mulți arheologi italieni care au făcut săpături la Forumul Roman. Au descoperit, pe lângă sarcofagul de 140 de centrimetri, o piatră circulară. "Acesta nu e sarcofagul lui Romulus, dar este un loc în care a fost celebrat cultul lui Romulus", a spus Alfonsina Russo, directorul Parcului arheologic de la Colosseumul din Roma.

Legendele romane spun că gemenii Romulus și Remus, copii ai lui Marte, zeul Războiului, și al preotesei Rhea Silva, au fost luați de lângă mamă la ordinul bunicului. Au fost abandonați într-un coș pe fluviul Tibru și au fost salvați de o lupoaică care i-a alăptat. Când au devenit adulți, cei doi au hotărât să creeze un oraș acolo unde și-au petrecut copilăria. Romulus l-a ucis pe fratele lui, Remus, fiindcă numele învingătorului avea să devină cel al orașului.

 

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
capitoliu descoperire arheologica fondarea Romei Remus si Romulus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H