Descoperire horror la Vatican. Au fost declanşate investigaţii fără precedent privind dispariţii misterioase

Rămăşiţe umane au fost descoperite într-o proprietate a Vaticanului la Roma, ceea ce i-ar putea permite poliţiei italiene să avanseze în anchete cu privire la două dispariţii misterioase în 1983, scrie AFP.

31 oct. 2018, 12:41

”În cursul unor lucrări de restuare într-o anexă a Nunţiaturii Apostolice (Ambadasa Vaticanului în Italia), au fost găsite fragmente de oseminte umane”, a anunţat marţi seara,  într-un comunicat, Vaticanul.

Poliţia italiană a fost informată, iar o anchetă era în curs în vederea stabilirii vârstei şi sexului cadavrelor, dar şi a datei decesului. Anchetatorii urmează să caute în special să determine dacă ADN-ul acestor rămăşiţe corespund celor ale Emanuelei Orlandi sau Mirellei Gregori, două minore date dispărute – separat – la Roma în 1983, informează news.ro.

Emanuela Orlandi, fiica unui membru a Poliţiei Vaticanului, a fost văzută ultima oară la 22 iunie 1983, în timp ce ieşea de la un curs de muzică. Potrivit unor surse, fata, în vârstă de 15 ani la acea vreme, ar fi fost răpită de o grupare criminală cu scopul de a exercita presiunii asupra reprezentanţilor Vaticanului în vederea recupăerării unui împrumut.

Alte surse afirmă că ea ar fi fost răpită cu scopul de a obţine eliberarea lui Mehmet Ali Agca – turcul care a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 2981.

Fratele său, Pietro, care poartă de decenii o campanie într-o încercare de a rezolva misterul acestei dispariţii, a denunţat tăcerea Vaticanului şi chiar complicitatea acestuia în acest caz. Vaticanul a anunţat în mai multe rânduri că a cooperat cu poliţia italiană în acest caz, informează news.ro.

Mirella Gregori a dispărut cu exact 40 de zile înaintea Emanuelei Orlandi. Potrivit mamei sale, tânăra a răspuns la interfon, le-a spus părinţilor că era un coleg de la şcoală şi că se duce să stea de vorbă puţin cu el, după care revine acasă. Ea nu s-a mai întors niciodată.


loading...