Descoperire incredibilă în apropierea unei căi ferate. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, anunţat

Sute de tuburi de cartuş şi elemente de muniţie au fost descoperite luni în oraşul Cugir, în apropierea căii ferate. Pirotehniştii au acţionat pentru asanarea terenului şi transportarea în condiţii de siguranţă a acestora într-un depozit special amenajat în vederea distrugerii.

17 feb. 2014, 18:21
Descoperire incredibilă în apropierea unei căi ferate. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, anunţat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba a fost informat despre descoperirea muniţiei de şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir. Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia s-a deplasat la locul descoperirii, lângă calea ferată, pentru asanare terenului de muniţia rămasă neexplodată. Potrivit Agerpres, au fost ridicate 151 de tuburi de cartuş calibru 13,2 mm şi 34 de tuburi cartuş calibru 14,5 mm, precum şi 118 elemente de muniţie.

Cel mai probabil acestea provin din cel de-Al Doilea Război Mondial, a menţionat plutonier Alina Marescu.

Tot la Cugir, în urmă cu 13 ani, s-a înregistrat cea mai mare descoperire de muniţie din Alba, atunci când au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă. În locul unde au fost descoperite proiectilele a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii. Pe locul respectiv s-au format gropi, inundate ulterior, însă din cauza secetei prelungite din primăvara lui 2001 apele au secat, iar proiectilele rămase intacte au ieşit astfel la iveală.