DESCOPERIRE incredibilă în Constanţa. Vezi ce a găsit un localnic în propria gospodărie

Un proiectil neexplodat a fost găsit, luni, de un localnic din Tuzla în curtea casei sale. Autorităţile au fost alertate printr-un apel primit la numărul unic de urgenţe 112.

05 mai 2014, 15:57
DESCOPERIRE incredibilă în Constanţa. Vezi ce a găsit un localnic în propria gospodărie

Pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, deplasaţi la faţa locului, au ridicat şi transportat proiectilul în condiţii de siguranţă la depozitul de muniţie al ISU, acesta urmând să fie detonat, scrie Agerpres.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au informat, printr-un comunicat, că este vorba de un proiectil de artilerie cu calibrul de 57 de milimetri, rămas neexplodat din perioada conflictelor militare.

Specialiştii ISU au precizat că, în astfel de situaţii, cetăţenilor le este interzis să atingă muniţia cu mâna sau cu alte obiecte şi au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

„Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare”, au menţionat oficiali ai ISU Dobrogea.

Citeşte şi Un proiectil exploziv, găsit într-o groapă făcută pentru înhumarea unei persoane decedate