Descoperire insolită, un urangutan drogat a fost găsit în valiza unui rus, în Bali. Bărbatul spunea că are cu el un bebeluş

Un urangutan mascul, în vârstă de doi ani, a fost găsit adormit într-un coș de ratan pa aeroportul din Denpasar, capitala insulei indoneziene Bali.

23 mart. 2019, 18:14
Descoperire insolită, un urangutan drogat a fost găsit în valiza unui rus, în Bali. Bărbatul spunea că are cu el un bebeluş

Un turist rus, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat vineri seara în Bali, în timp ce încearca să părăsească Indonezia cu un urangutan drogat în valiză. Bărbatul în cauză, Andrei Jestkov, a fost arestat la controlul de securitate de pe aeroportul din Denpasar, înainte de îmbarcarea în avionul cu destinaţia Rusia.

Pe lângă urangutan au mai fost găsite două şopârle Gecko şi alte cinci de diferite tipuri. „Credem că urangutanul a primit somnifere, am găsit astfel de pastile în valiză„, a spus un responsabil al Agenţiei de Conservare din Bali. Rusul voia să pară că ar transporta un bebeluş, pentru că purta cu el lapte şi pături pentru copii, a mai spus oficialul.

Pentru fapta sa, turistul riscă  o pedeapsă de cinci ani de închisoare și cu o amendă de 7.000 de dolari, pentru trafic de specii protejate. În cele din urmă el le-a spus autorităților că urangutanul, despre care credea că ar putea să fie un animal de companie în Rusia, i-ar fi fost dat de un prieten, de asemenea, de naționalitate rusă, care l-a cumpărat pentru 3.000 de dolari dintr-o piaţă din Insula Java.