Cele 39 de cadavre din camion erau congelate. Şoferul camionului a fost arestat. Prima reacţie a preşedintelui Bulgariei

Cadavrele celor 39 de persoane, inclusiv al unui adolescent, au fost descoperite într-un camion, în Essex. 

23 oct. 2019, 14:36

UPDATE: Oamenii descoperiţi fără viaţă miercuri într-un camion în Marea Britanie nu ar fi avut cum să urce în respectivul camion în Bulgaria, întrucât vehiculul nu a mai intrat pe teritoriul bulgar după ce a fost înmatriculat în această ţară, în 2017, a declarat premierul bulgar Boiko Borisov, citat de Reuters.

Borisov a subliniat, în declaraţii făcute pe canalul de televiziune privat BTV, că ţara sa cooperează în această anchetă cu autorităţile din Marea Britanie.

„Camionul a fost înmatriculat în 2017 în Bulgaria de o femeie, cetăţean irlandez. A plecat din ţară şi nu a mai revenit. Aşa încât e exclus să avem vreo legătură, cu excepţia numerelor de înmatriculare ale camionului”, a spus Borisov.

Vehiculul cu cele 39 de cadavre, care se presupune că ar fi tranzitat Bulgaria a fost descoperit  la Waterglade Industrial Park în Grays, a precizat poliţia din Essex .

Șoferul camionului, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat sub suspiciunea de omor. Poliția a declarat că vehiculul a intrat în Marea Britanie prin Holyhead, Anglesey, sâmbătă.

Conducătorul șef adjunct, Pippa Mills, a declarat că identificarea victimelor este „prioritatea numărul unu” şi se anunţă a fi un „proces îndeluungat”.

Agenția Națională a Criminalității a declarat că a trimis ofițeri pentru a căuta și identifica orice „grupări de criminalitate organizată care ar fi putut juca un rol”.

Seamus Leheny, managerul de politică al Irlandei de Nord pentru Asociația Transportului de marfă, a declarat că, dacă camionul ar fi venit din Bulgaria, ar fi intrat în Marea Britanie prin Holyhead, care este cunoscută ca fiind o „rută neortodoxă”.

 Şoferul camionului, în vârstă de 25 de ani, din Irlanda de Nord, a fost arestat fiind suspectat de crimă. Poliţia a declarat că vehiculul a intrat în Marea Britanie via Holyhead, Anglesy, sâmbăta trecută.

Şeful -adjunct al poliţiei, Pippa Mills a declarat că identificarea victimelor este „prioritatea numărul unu”, dar se aşteaptă să fie  un „proces îndelungat” privitor la cazul de faţă.

Agenția Națională a Criminalității a declarat că a trimis ofițeri pentru a ajutala identificarea oricăror „grupări de criminalitate organizată care ar fi putut juca un rol” în această tragedie.

Seamus Leheny, managerul de politică al Irlandei de Nord pentru Asociația Transportului de marfă, a declarat că, dacă camioneta ar fi venit din Bulgaria, a intra în Marea Britanie prin Holyhead pe o „rută neortodoxă”.

Richard Burnett, directorul executiv al Asociaţiei Road Haulage, a mai informat că vehiculul pare să fie frigorific, după ce în camion temperatura arăta minus 25 de grade Celsius.

Nu se cunosc deaocamdată naţionalităţile celor 39 de morţi din camionul frigorific.

Poliţia a mai cerut ca fiecare persoană care are cunoştinţă despre acest caz să contacteze imediat poliţia.

La rândul său, premierul britanic  Boris Johnson a descris tragedia ca fiind „inimaginabilă”, adăugând că „asemenea tragedii cu fiinţe umane ar trebui să fie pedepsite de justiţie”.