Descoperire macabră în Mexic: 21 de cadavre în gropile comune

Cel puţin 21 de cadavre, dintre care unele calcinate, au fost dezgropate până în prezent din gropile comune clandestine descoperite în apropierea locului unde, la sfârşitul lunii septembrie, au dispărut 43 de studenţi, a anunţat duminică un demnitar local din statul mexican Guerrero. 

05 oct. 2014, 21:47
Descoperire macabră în Mexic: 21 de cadavre în gropile comune

UPDATE: Doi membri ai unei grupări criminale au mărturisit că au ucis 17 dintre cei 43 de studenţi dispăruţi în urmă cu o săptămână în sudul Mexicului, a declarat duminică procurorul care se ocupă de anchetă, potrivit AFP. 

Procurorul statului Guerrero, Inaky Blanco Cabrera, a mai făcut cunoscut că au fost găsite 28 de corpuri în apropiere de oraşul Iguala, însă vor fi necesare cel puţin două săptămâni pentru a stabili cu certitudine că sunt cadavrele studenţilor dispăruţi.

Descoperire macabră în Mexic. Întrebat de agenţia France Presse în legătură cu numărul corpurilor găsite, ministrul sănătăţii din statul Guerrero, Lazaro Mazon, a răspuns „21”, dintre care „unele calcinate”. 

Sâmbătă, au fost descoperite mai multe cadavre într-o groapă comună clandestină din apropierea oraşului mexican Iguala, unde în urmă cu opt zile au dispărut 43 de studenţi după ce au fost atacaţi cu arme de foc de poliţişti locali şi grupări armate. 

Pe 26 septembrie, tinerii au venit însoţiţi de numeroşi colegi la Iguala, la aproximativ 100 de kilometri de şcoala lor, pentru a strânge fonduri şi a manifesta. Ulterior, ei au confiscat trei autobuze ale transportului public local pentru a se întoarce acasă. 

Poliţişti municipali şi indivizi înarmaţi neidentificaţi au deschis focul asupra acestor autobuze, omorând trei persoane, iar alte împuşcături în cursul serii s-au soldat cu alţi trei morţi. În total, s-au înregistrat 6 morţi şi 25 de răniţi. 

După aceste violenţe, 22 de poliţişti locali au fost arestaţi. Aceşti agenţi, a căror motivaţie pentru a deschide focul rămâne necunoscută, dar având legături cu crima organizată din regiune, sunt, de asemenea, suspectaţi că au dus zeci de studenţi cu maşinile lor spre o destinaţie necunoscută.