Descoperire macabră în Mexic. Peste 100 de saci cu rămăşiţe umane, găsiţi într-o groapă comună

Autorităţile din statul mexican Jalisco au raportat miercuri, la finalul operaţiunilor de excavare a unei gropi comune, că au găsit în total 119 saci cu rămăşiţe umane.

12 sept. 2019, 07:34
Descoperire macabră în Mexic. Peste 100 de saci cu rămăşiţe umane, găsiţi într-o groapă comună

Din 3 septembrie, când au fost extraşi trei saci cu rămăşiţe umane, experţii au demarat lucrări de excavare la peste 10 metri adâncime, acestea fiind finalizate miercuri, a indicat Parchetul General al statului Jalisco.

Numai în ultimele trei zile, specialiştii Institutului Medico-Legal au scos din groapă 44 de saci, 14 dintre aceştia chiar în ziua când s-au încheiat săpăturile.

Groapa a fost descoperită în urma unui denunţ, fiind situată într-o pădure din Zapopan, o localitate din aria metropolitană a Guadalajarei, capitala statului Jalisco, din vestul Mexicului.

Un jurnalist a fost descoperit mort în Mexic

Numărul cadavrelor din cei 119 saci încă nu a putut fi stabilit de legişti.

Coordonatorul Cabinetului de Securitate din Jalisco, Macedonio Tamez, a spus presei că neoficial au fost numărate cel puţin şapte cadavre complete, 13 incomplete, două capete umane separate de corp, însă, în următoarele zile, Institutul Medico-Legal va corobora toate informaţiile.

Potrivit autorităţilor din Jalisco, în acest stat s-au descoperit anul acesta 15 gropi comune, cu cel puţin 107 cadavre.

Statul în cauză este unul dintre locurile cu cea mai mare prezenţă a Cartelului Jalisco Nueva Generación, condus de Nemesio Oseguera Cervantes, ‘El Mencho’, grupare considerată de autorităţile mexicane ca fiind cea mai importantă organizaţie criminală din ţară.