Descoperire medicală de ultimă oră! Cel mai consumat medicament de români tratează și suferința în dragoste

Cercetările recente au demonstrat că administrarea Paracetamolului reduce și ne ajută la depășirea durerii emoționale. Acest medicament are efecte uimitoare pentru cei care suferă din dragoste!

15 ian. 2023, 10:22
Descoperire medicală de ultimă oră! Cel mai consumat medicament de români tratează și suferința în dragoste

Deși pare de crezut, cercetătorii au demonstrat ce efect uimitor are un medicament consumat foarte des de către români. Aceștia au demonstrat că Paracetamolul ne ajută să trecem mai ușor peste o durere emoțională și combate suferința persoanelor care suferă din dragoste.

Paracetamolul ne împiedică să simțim durerea emoțională

Cercetatorii americani de la Ohio State University și National Institute of Health au ajuns la concluzia că Paracetamolul, unul dintre cele mai folosite medicamente împotriva răcelilor și durerilor, are și un efect secundar nebănuit până acum, conform dailymail.co.uk

Citiți și: Medicul Mihai Craiu, despre hepatita misterioasă confirmată şi în România. „Atenţie cât paracetamol dăm copiilor”

De asemenea, aceleași concluzii a avut și un antropolog britanic, care a prezentat efectele uimitoare ale acestui medicament.

Antropologul Helen Fisher a dezvăluit în urmă cu doi ani că Paracetamolul este util în cazul persoanelor care suferă din dragoste. Acest lucru se datorează faptului că durerea fizică și durerea socială, cum ar fi cea cauzată de o respingere, sunt controlate de sisteme neuronale suprapuse.

„Paracetamolul poate reduce empatia, iar astfel de efecte sunt îngrijorătoare. Empatia este importantă. Dacă ai o ceartă cu partenerul și urmezi un tratament cu paracetamol, acest studiu arată că vei fi mai nepăsător față de sentimentele și suferința acestuia” explică unul dintre cercetătorii de la Ohio State University.

Așadar, Paracetamolul poate fi un analgezic mai puternic decât ne dăm seama.

Cercetătorii își argumentează concluziile cu rezultatele a două studii. La un experiment au participat 80 de studenți, dintre care jumătate au luat paracetamol înainte de a participa la o întâlnire în care le erau expuse povești tragice.

Voluntarii tratați cu paracetamol au arătat mai puțină empatie față de victimele din povești, față de ceilalți studenți.

„Acetaminofenul poate reduce empatia și poate servi ca analgezic. Este îngrijorător. Empatia este importantă. Dacă ai o ceartă cu soțul tău și tocmai ai luat acetaminofen, această cercetare sugerează că s-ar putea să înțelegi mai puțin ce ai făcut și poși răni sentimentele soțului tău”, spune unul dintre cercetători.

Efectele surprinzătoare ale paracetamolului nu se termină aici.

La al doilea experiment au participat 114 persoane, descoperindu-se că pacienții care iau paracetamol sunt mai puțin deranjați de zgomotele foarte puternice. „Paracetamolul reduce durerea, dar și empatia pentru ceilalți care sunt expuși la zgomote deranjante. Acest studiu arată că suntem mai nepăsători la durerile celorlalți dacă luam acest medicament”, spun specialiștii.

Citiți și: A explodat numărul virozelor şi al cazurilor de gripă. Tamiflu, singurul medicament folosit împotriva gripei, şi antitermicele pentru copii sunt greu de găsit în farmacii