Descoperire ŞOCANTĂ a oamenilor de ştiinţă! Particule din aerul poluat, găsite în placente

Publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2019 10:12 // Actualizat: Miercuri, 18 Septembrie 2019 10:12 // Sursa: romaniatv.net

Particule din aerul poluat au fost descoperite în placente, se arată într-un studiu, potrivit The Guardian. Concluzia oamenilor de ştiinţă este că nenăscuţii sunt direct expuşi la carbonul negru produs de motoarele maşinilor în trafic.

Acesta este primul studiu care arată că bariera placentei poate fi pătrunsă de particule inspirate de mamă. Au fost descoperite mii de particule minuscule pe milimetru cub de ţesut în fiecare placentă analizată.

Legătura dintre expunerea la aerul toxic şi creşterea numărului de sarcini pierdute, de naşteri premature şi greutatea scăzută la naştere este bine stabilită.

Deteriorarea fetuşilor are consecinţe pe viaţă şi profesorul Tim Nawrot de la Universitatea Hasselt din Bruxelles, care a condus cercetarea, a spus: "Aceasta este cea mai vulnerabilă perioadă a vieţii. Toate organele sunt în dezvoltare. Pentru protejarea viitoarelor generaţii, trebuie să reducem expunerea la aer toxic". El a mai precizat că guvernele au responsabilitatea de a reduce poluarea, dar oamenii ar trebui să evite drumurile aglomerate atunci când este posibil.

În cadrul studiului, publicat în revista Nature Communications, au fost examinate 25 de placente de la femei nefumătoare din oraşul Hasselt. Aici, nivelul de poluare este mult sub limita UE, deşi peste limita OMS. Cercetătorii au folosit un laser pentru a detecta particulele de carbon negru, care au o amprentă unică.

În fiecare caz, ei au descoperit nanoparticule în placentă şi numărul acestora a coincis cu nivelul de aer poluat inspirat de mame. A rezultat o medie de 20.000 de nanoparticule pe milimetru cub în placentele mamelor care locuiesc în apropiere de drumuri principale. Pentur cele care locuiesc mai departe, media a fost de 10.000 de nanoparticule pe milimetrul cub.

Detectarea particulelor de aer toxic în placente demonstrează faptul că este foarte posibil ca fetuşii să fie expuşi, a spus Nawrot.

Analizarea sângelui fetal pentru a detecta particulele este în curs, la fel ca şi cercetarea pentru a vedea dacă particulele afectează ADN-ul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ADN aer poluat noxe placentă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H