Descoperire ŞOCANTĂ! L-au găsit mort, cu puşca lângă el. Cazul are legătură cu pădurarul împuşcat

Cadavrul unui bărbat a fost găsit de poliţişti într-o pădure de lângă Gurahonţ, Arad. Se pare că ar fi vorba de urmăritul general Valentin Tamaş care a fost condamnat pentru că a împuşcat un pădurar şi care era dispărut de 7 luni.

29 oct. 2019, 17:23

Poliţia a precizat că într-o pădure, în zona localităţii Gurahonţ, a fost descoperit un bărbat decedat, cadavrul fiind în stare avansată de putrefacţie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat că nu a fost stabilită deocamdată identitatea persoanei decedate.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, persoana găsită fără suflare ar fi Valentin Tamaş, urmărit general. Lângă cadavru a fost găsită o armă de vânătoare care i-ar fi aparţinut.

Cadavrul urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală Arad, pentru efectuarea necropsiei.

În 10 martie 2017, Valentin Tamaş a tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolul Silvic Gurahonţ, care se afla la lucru. Pădurarul a fost atacat atât cât se afla la volanul autoturismului, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Agresorul a folosit muniţie de tip „poşuri”, cartuşe interzise la vânătoare. Victima a suferit plăgi împuşcate în torace şi într-un picior, dar a supravieţuit.

La sfârşitul lunii martie 2019, Tamaş a fost condamnat definitiv, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara, la opt ani de închisoare cu executare, însă se afla în stare de libertate şi nu s-a predat după sentinţă. El a fost dat în urmărire generală, dar nu a fost găsit.