Descoperire uluitoare în ancheta tragediei din Apuseni. Vezi ce a făcut Adrian Iovan înainte de decolare

Descoperire uluitoare în ancheta tragediei din Apuseni. Potrivit specialiştilor, Adrian Iovan şi copilotul au făcut schimb de locuri în avion, chiar înainte de decolare. Între timp, medicii răniţi în accidentul aviatic au fost audiaţi ca martori, şi nu vor cere despăgubiri materiale.

29 ian. 2014, 17:49
Descoperire uluitoare în ancheta tragediei din Apuseni. Vezi ce a făcut Adrian Iovan înainte de decolare

După tragedia din Munţii Apuseni o anchetă este coordonată de procurorii parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba. Peste 20 de persoane au fost audiate până acum. Cele trei persoane care se află în continuarea internate la secţia de Terapie Intensivă au fost deja audiate. Potrivit România TV, înainte de decolare, copilotul a făcut schimb de loc cu pilotul Adrian Iovan pentru a echilibra greutatea avionului.

Avionul de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipajul medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Vezi şi: Tragedia din Apuseni i-a speriat pe medicii din Iaşi

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Citeşte şi Dr. Calu, după accidentul aviatic: Mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat. Ce LECŢII DE OMENIE l-au impresionat

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a susţinut o conferinţă de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viaţă, după ce aeronava a intrat în ceaţă, a pierdut înălţime, a pierdut un motor şi apoi „ne-am recules”.

Citeşte şi Declaraţie cutremurătoare: Aura Ion era inertă, nu-şi putea mişca mâinile şi picioarele, dar ne striga pe nume