Descoperire uluitoare în cazul scandalului pornit din cauza unui deget găsit în pachetul cu carne

O anchetă de proporţii a început in luna august în Bârlad, judeţul Vaslui. Degetului unui om a fost găsit într-o pungă cu carne tocată. Atunci s-a spus că cei care au făcut descoperirea sunt nişte oameni nevoiaşi, care au primit carnea de la primărie. Ei au anunţat imediat autorităţile, care au făcut cercetări. Acum, s-a aflat cui aparţine degetul găsit în pachetul de carne tocată, întâmplarea care a oripilat o ţară întreagă.

27 sept. 2015, 05:31
Descoperire uluitoare în cazul scandalului pornit din cauza unui deget găsit în pachetul cu carne

Bucata de deget găsită de un bărbat, asistat social, în punga cu carne tocată primită de la Primăria Bârlad, ca raţie alimentară, în urmă cu aproximativ zece zile, nu este de la vreun angajat al firmei care a procesat carnea. Potrivit România TV, în urma testelor ADN, degetul provine de la o femeie care s-a tăiat în timp ce gătea şi l-a aruncat la gunoi. Familia care a găsit degetul şi a declanşat un scandal imens a pus la cale întregul scenariu pentru a câştiga bani.

Reprezentanţii ITM Vaslui nu au descoperit nicio neregulă la firma care a procesat şi ambalat carnea tocată de pui primită de un asistat social al Primăriei Bârlad. Astfel, inspectorii de muncă nu au identificat niciun angajat sau fost salariat care să fi suferit vreun accident de muncă în ultimele luni. Mai mult decât atât, ITM a verificat şi la unităţile medicale pentru a stabili dacă vreo persoană a ajuns cu degetul amputat.

„Nu se confirmă că respectiva bucată de falangă ar proveni de la vreun angajat sau altă persoană din fabrica deţinută de firma de procesare a cărnii de pui. În timpul controlului, s-au verificat inclusiv vizitatorii, în baza registrului pus la dispoziţie de reprezentanţii firmei, precum şi manipulatorii. Astfel, niciun salariat al societăţii verificate nu a suferit vreun accident sau incident periculos, aspect confirmat şi de spital”, a declarat, miercuri, inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Autorităţile vasluiene au declanşat o anchetă după ce un un bărbat care este asistat social a reclamat la Poliţie că a găsit o bucată de deget în punga cu carne tocată primită de la Primăria Bârlad, în 7 august, ca raţie alimentară.

Potrivit reprezentaţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul a venit cu pachetul cu carne tocată de pui la sediul Poliţiei Bârlad, susţinând că în momentul în care a încercat să prepare produsul a descoperit şi o bucată de deget cu tot cu unghie.

Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiţii a ajuns bucata de deget în carne şi cui aparţine aceasta.