Descoperire uluitoare în jucării. Poliţiştii nu se aşteptau să găsească aşa ceva

Peste un kilogram de canabis, ascunse în jucării. Asta au descoperit poliţiştii asupra a trei tineri din judeţul Brăila. Flagrantul a fost făcut în Braşov.

26 nov. 2016, 10:26
Descoperire uluitoare în jucării. Poliţiştii nu se aşteptau să găsească aşa ceva

Trei bărbaţi cu vârste între 19 şi 40 de ani au fost prinşi în flagrant de un echipaj de poliţie din Braşov având asupra lor droguri, ascunse în jucării. Ulterior, poliţiştii au făcut 11 percheziţii în judeţele Brăila şi Ilfov, de unde au fost ridicate un autoturism, mai multe laptopuri, telefoane şi peste 13.000 de euro, toate rezultate din vânzarea drogurilor. Potrivit România TV, în urma audierilor, agenţii au organizat un flagrant şi în oraşul Pantelimon, unde un tânăr, de 29 de ani, a fost depistat cu sute de grame de droguri.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie propuşi pentru arestare preventivă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2016, Gîscă Enache Ionuț, zis „Yoplait”, procura, depozita și revindea droguri de risc – cannabis, în municipiul Brăila.

Acesta își procura drogurile din mai multe surse, una dintre acestea fiind Gagu Cătălin Gabriel.

Totodată, din probatoriul administrat a rezultat faptul că bărbatul aducea drogurile de la un furnizor situat în orașul Pantelimon, județul Ilfov, sau din alte surse. În cursul lunii noiembrie 2016 a rezultat faptul că Gagu Cătălin Gabriel, instigat de Mirescu Nicolae Auraș, urma să se deplaseze în Spania, de unde trebuia să achiziționeze o cantitate de cannabis, pe care să o aducă pe teritoriul României și să o comercializeze în municipiul Brăila. Inculpatul Mirescu Nicolae Auraș avea și rolul de finanțator al operațiunii.

La data de 17 noiembrie 2016, Gagu a plecat cu avionul, către Barcelona-Spania, cu un bilet achiziționat de inculpatul Mirescu Nicolae Auraș, iar la data de 21 noiembrie 2016 a ridicat de la o agenție de furnizare de servicii financiare suma de 2.000 euro, expediată din România de către Auraș, prin intermediul unui martor.

Din suma primită, Gagu a cumpărat circa 1 kg. Cannabis, l-a disimulat în bagaje, și a început deplasarea către țară cu un autocar care avea destinația Brașov.

Deoarece acesta urma să intre pe teritoriul României prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, la data de 24 noiembrie 2016, în intervalul orar 01,00 – 02,00, pentru supravegherea inculpatului s-a luat măsura îmbarcării la bordul aceluiași autocar a unui lucrător de poliție judiciară, concomitent cu supravegherea acestui mijloc de transport în comun și a inculpatului Mirescu Nicolae Auraș, aflat în municipiul Brăila.

În jurul orelor 03,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a ajuns autocarul anterior arătat. În acest autocar a urcat, potrivit procedurilor, un lucrător al poliției de frontieră, care a constata prezența în autocar a lui Gagu

La data de 24 noiembrie 2016, organele de poliție care urmăreau aducerea pe teritoriul României a cantității de droguri cumpărată din Spania de către inculpatul Gagu Cătălin Gabriel, au constituit în zona autogării Bartolomeu din municipiul Brașov un dispozitiv pentru depistarea și prinderea în flagrant a participanților la comiterea infracțiunilor.

Inculpatul Mirescu Nicolae Auraș, folosind autoturismul unui martor, pe care l-a rugat să îl transporte la Brașov, s-a deplasat la locul preluării drogurilor, iar după ce inculpatul Gagu Cătălin Gabriel s-a urcat în autoturismul care urma să îl transporte la Brăila au intervenit organele poliției judiciare.

S-a constatat că fusese introdusă pe teritoriul României cantitatea de 981,5 grame cannabis.

Continuându-se investigațiile, organele de poliție s-au deplasat pe raza localității Pantelimon, unde au realizat prinderea în flagrant și a celeilalte surse de droguri – inculpatul Stancu Cristian.

În cadrul acțiunii de prindere în flagrant și a percheziției domiciliare au fost descoperite diferite cantități și tipuri de droguri de risc și mare risc: circa 570 grame cannabis, 85 grame cocaină, 53 comprimate MDMA, pulbere care conținea ca substanță activă MDMA.

Citeşte şi: Solistul trupei Paraziţii a recunoscut în faţa procurorilor că s-a drogat