Descoperire uluitoare pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii- Târgu Mureş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş, între oraşele Târnăveni şi Iernut, a fost descoperit un obuz cu calibrul de 210 mm.

22 aug. 2018, 10:24
Descoperire uluitoare pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii- Târgu Mureş

Detaşamentul Târgu Mureş a intervenit cu o autospecială şi doi subofiţeri, pentru a prelua un obuz descoperit pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş.

„La faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgu Mureş cu o autospecială şi doi subofiţeri, care urmează să îl ridice şi să îl transporte într-un loc sigur până va fi distrus. Se va face apoi o verificare a zonei, pentru ca lucrările la autostradă să poată continua. (…) Până acum, pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş nu a mai fost descoperită muniţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag.

Potrivit pompierilor militari, acesta este al doilea obuz de asemenea dimensiuni găsit în judeţul Mureş în ultimii 10-11 ani, primul fiind descoperit în apropierea câmpului de bătălie de la Oarba de Mureş, la câţiva kilometri de locul în care a fost descoperit noul proiectil.