Descoperire ULUITOARE în Scoţia: Arheologii sunt fascinaţi

Phil McInroy, arheolog de origine scoțiană, în timp ce căuta diverse fosile în apropierea plajei St Andrews East Sands a descoperit una dintre cele mai misterioase și impresionante sculpturi.

12 apr. 2014, 10:21
Descoperire ULUITOARE în Scoţia: Arheologii sunt fascinaţi

Chipul unui om sculptat într-o piatră imensă a fost descoperit în Scoţia. Omul de știință a fost fascinant de această descoperire și imediat după efectuarea sa, a chemat o echipă de arheologi din cadrul Institutului Fife Council pentru a o analiza.

Analizele preliminarii nu au putut demonstra mare lucru și astfel misterul sculpturii continuă să intrige și să nască numeroase întrebări. Cine a putut realiza această operă de artă și în ce perioadă? Părerea arheologilor este că fața umană este extrem de veche și se spune că a fost realizată în urmă cu mai multe sute de mii de ani. Eroziunea chipului uman indică acest fapt, dar până la urmă nimeni nu poate spune cu exactitate vârsta operei de artă.

Și dacă acestea ar fi adevărate, atunci nu putem să ne întrebăm ce fel de oameni sau creaturi umanoide au trăit pe Terra în acea perioadă, în condițiile în care istoria civilizațiilor nu se întinde decât cu câteva zeci de mii de ani în urmă?

De asemenea, există voci care susțin că sculptura în cauză este o altă dovadă vie că în urmă cu mai multe sute de mii de ani, planeta noastră a fost locuită de către civilizații extrem de avansate. Această idee este în contradicție totală nu numai cu teoria evoluționistă, dar și cu informațiile care ne sunt oferite în prezent despre trecutul îndepărtat al acestei planete.