Descoperirea care a schimbat cursul istoriei! A început să-şi renoveze casa, iar în spatele unui perete a găsit un tunel secret

Descoperire incredibilă! Un bărbat a început să-şi renoveze casa şi, la un moment dat, după ce a spart un perete a găsit un tunet secret în spatele acestuia.

20 sept. 2021, 12:49

A început să-şi renoveze casa, iar în spatele unui perete a găsit un tunel secret

Da, sună ca un scenariu de film, însă e cât se poate de real. I s-a întâmplat unui bărbat din Turcia, în 1963. Acesta a avut şocul vieţii lui când a văzut că în spatele peretelui de la beci se afla un tunel care ducea în oraşul Derinkuyu din Turcia.

Bărbatul a anunţat imediat autorităţile, iar o echipă de cercetători a fost trimisă la faţa locului. Aceştia au descoperit că labirintul ascuns în spatele beciului avea o vechime de peste 3.000 de ani. Se crede că a fost construit în secolele al VII-lea sau al VIII-lea î.Hr. și a fost utilizat în mod continuu și frecvent până în secolul al XII-lea. A fost folosit ca refugiu de mongoli în anii 1300.

După zile întregi de dezbateri, aceştia au ajuns la concluzia că labirintul este, de fapt, un imens oraş subteran despre care se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori.

Oamenii de ştiinţă au găsit ulterior guri de ventilaţie săpate în stâncă, zone rezidenţiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, câteva încăperi care serveau drept şcoli, magazine şi chiar biserici şi cimitire.

Din loc în loc, anumite guri de acces erau prevăzute cu „porţi” de stâncă uriaşe, menite să ţină duşmanii afară. Şi totuşi, chiar dacă invadatorii reuşeau să pătrundă în labirint, fără un plan al galeriilor, le era imposibil să mai iasă.

Descoperirile nu se termină aici. Cercetătorii sunt de părere că labirintul ar avea dimensiuni şi mai mari, însă mărimea exactă e un mister momentan. Tunelul secret a fost deschis pentru turişti, dar doar câteva galerii sunt accesibile acum.

https://www.youtube.com/watch?v=vyGlm_AYbtQ&feature=emb_title&ab_channel=FactsVerse