Descoperirea care schimbă TOTUL. Coronavirusul trăieşte până la 37 de zile în corpul uman

Un nou studiu potrivit căruia noul virus COVID-19 trăiește în organismul uman timp de 37 de zile a apărut zilele trecute în revista medicală Lancet. Studiul a fost efectuat pe pacienți cărora li s-au administrat tratamente antivirale, care nu au reușit, însă, să scurteze viața virusului.

16 mart. 2020, 09:46
Descoperirea care schimbă TOTUL. Coronavirusul trăieşte până la 37 de zile în corpul uman

Noul coronavirus poate trăi în tractul respirator al persoanelor infectate mai mult de 5 săptămâni, se arată într-un studiu. Aceasta este concluzia unei echipe formată din 19 medici, care au analizat datele medicale a 191 pacienți chinezi (135 de la Spitalul Jinyintan și 56 de la Spitalul Pulmonar Wuhan). 

Medicii au analizat, de asemenea, datele demografice, clinice, de tratament şi de laborator ale pacienților, din care 137 au fost externați și 54 au murit în spital. 

Aceștia au observat că virusul a rezistat timp de 19 zile în organismul persoanelor cu boală severă, iar în organismul pacienților critici, timp de 24 de zile. În medie, în cazul persoanelor vindecate și externate din spital, virusul a rezistat timp de aproximativ 20 de zile. În rândul pacienților care au decedat, virusul a fost detectat în tractul respirator până în momentul morții, scrie cbsnews.com.

Vlad Mixich: Pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi

În ciuda faptului că, în cazul pacienților cu simptome ușoare, virusul a fost prezent în organism timp de minimum 8 zile, există cazuri în care acesta a persistat timp de 37 de zile.

„Această descoperire are implicații importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât și pentru îndrumarea cu privire la durata tratamentului antiviral”, au concluzionat autorii studiului.