Desertul delicios din lapte și pâine. Mihaela Bilic a dezvăluit cea mai bună rețetă de frigănele!

Vrei un desert simplu și delicios? Nimic mai simplu, ai nevoie doar de lapte, pâine și puțină răbdare.

09 mart. 2022, 15:52
Desertul delicios din lapte și pâine. Mihaela Bilic a dezvăluit cea mai bună rețetă de frigănele!

Desertul delicios din lapte și pâine. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum se prepară cea mai bună rețetă de frigănele.
Desertul delicios din lapte și pâine. Mihaela Bilic a dezvăluit cea mai bună rețetă de frigănele!

„Ce poți să faci din pâine și lapte? Un desert delicios! În tradiția românească se numesc frigănele, francezii le spun „pâine pierdută” (pain perdu), iar spaniolii le-au sanctificat. Torrijas de Santa Teresa este o bucată de pâine înmuiată în lapte, pusă într-o formă tapetată cu zahăr și băgată la cuptor până se caramelizează. Și, ca să fie irezistibilă, se decorează din abundență cu cremă de vanilie”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Iată care sunt alimentele eficiente care te ajută să îți menții greutatea

„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus, avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași Omega-3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a spus Mihaela Bilic.

Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii. Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a spus nutriționistul.

Citește și: Planta de la sat care are beneficii senzaționale pentru sănătatea fizică și mentală. Mihaela Bilic a făcut anunțul: ”E un fel de multi-medicament eficient. O găsești foarte ușor”