Desfăşurare de forţe pentru salvarea unei vrăbiuţe

Pompierii din Neamţ au fost solicitaţi să salveze o pasăre care s-a prins într-o sârmă, la 6 metri înălţime. Vrabia are cuibul pe o casă, iar proprietarii au văzut-o cum se chinuia să iasă din capcană. Doar pompierii au reuşit să ajungă la ea cu o scară. Din fericire, intervenţia a avut succes.

06 apr. 2016, 15:53
Desfăşurare de forţe pentru salvarea unei vrăbiuţe

Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, duminica, prin apel la „112″, că o vrăbiuţă este prinsă într-o bucată de sârmă, la o înălţime de aproximativ 6 metri. Pasărea îşi făcuse cuibul pe o construcţie din municipiul Piatra Neamţ, situată pe Bulevardul Republicii. La locul indicat s-au deplasat cinci pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ. Folosind o scară manuală, un pompier a eliberat pasărea, care şi-a luat zborul.

Potrivit ziarpiatraneamt.ro, înainte de sosirea echipajelor ISU, administratorul localului care funcționează în incinta clădirii, împreună cu personalul, a încercat salvarea vrăbiuței, însă fără succes, deoarece înălțimea și poziționarea vrăbiuței nu permiteau un acces decât cu o scară specială.

Vezi şi: Căţel salvat dintr-un puţ de trei metri