DESFIINŢAREA USL. Iohannis: Tema datoriilor neachitate ale USL, încercarea PSD de a trage puţin de timp

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că există datorii neachitate ale USL, însă liberalii doresc în continuare denunţarea Uniunii, el considerând că PSD vrea să tragă de timp invocând artificial aceste restanţe.

05 aug. 2014, 12:16
DESFIINŢAREA USL. Iohannis: Tema datoriilor neachitate ale USL, încercarea PSD de a trage puţin de timp

‘Există într-adevăr nişte datorii, dar ele nu sunt contestate şi atunci nu este niciun fel de problemă şi instanţa care se va pronunţa în speţa desfacerii USL va avea cu siguranţă şi un punct care se referă la acestea. De obicei, ele se împart în mod egal la cei care se despart. Tema a fost adusă în discuţie artificial, dar noi am dorit şi dorim să denunţăm USL şi ACD fiindcă este evident că ele nu mai există. Sunt alianţe politice care nu mai există de facto, ba dimpotrivă, aliaţii s-au poziţionat în cu totul alte poziţii decât cele de atunci şi atunci instanţa trebuie doar să constate că de jure situaţia este cea pe care o cunoaştem de facto. A fost o încercare a PSD de a trage un pic de timp, nereuşită, ca de obicei’, a spus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Secretarul general al PSD Andrei Dolineaschi a declarat luni că liderii PSD nu vor da curs invitaţiei venite din partea PNL prin care liberalii propuneau să fie semnat un acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a construcţiei politice.

Social-democratul a motivat că bilanţul contabil al USL aferent anului 2013 conţine datorii neachitate.

CITEŞTE ŞI PSD refuză invitaţia PNL privind semnarea acordului de DESFIINŢARE a USL. Motivele social-democraţilor