Despăgubiri de UN MILION de euro plătite de un şofer român, după un accident în Italia

Ilim Bildan, un şofer român de TIR în vârstă de 43 de ani, a intrat cu camionul într-un grup de muncitori care lucrau pe marginea șoselei omorând doi dintre aceștia și rănind alte cinci persoane.

04 nov. 2019, 07:22
Despăgubiri de UN MILION de euro plătite de un şofer român, după un accident în Italia

Despăgubiri în valoare de 1 milion de euro. Atât trebuie să plătească un şofer român de TIR familiilor victimelor accidentului cumplit pe care l-a provocat în urmă cu aproape doi ani şi jumătate. Nenorocirea s-a petrecut în 26 martie 2017, între Albisola și Celle, pe A 10. Atunci, Ilim Bildan, un şofer român de TIR în vârstă de 43 de ani, a intrat cu camionul într-un grup de muncitori care lucrau pe marginea șoselei omorând doi dintre aceștia și rănind alte cinci persoane.

Ieri, într-o ședință preliminară, avocatul Gian Maria Gandolfo, care îl apără pe șoferul român de camion, a depus chitanțele pentru plata despăgubirilor în favoarea familiilor celor doi muncitori morţi, angajați ai străzii Sangiovanni – Antonio Gigliotti și Giovanni Casaburi – celor răniţi, dar şi pentru pentru avarierea structurilor autostrăzii. În total, compensaţiile financiare se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

 

În accident au mai fost rănite două persoane din Borghetto Santo Spirito, care circulau în spatele TIR-ului, într-un automobil Opel Astra. 

Ancheta a stabilit că șoferul român a pierdut controlul volanului într-o curbă, la ieșirea dintr-un tunel, răsturnându-se și intrând cu TIR-ul în șantierul deschis în afara carosabilului, unde se aflau mai mulți muncitori la lucru.

A urmat un carnagiu: doi muncitori au murit pe loc, un bărbat de 44 de ani din localitatea Asti, şi altul de 54 de ani din Ovada. În urma impactului, alţi trei lucrători italieni au fost răniţi, unul dintre ei rămânând sub TIR-ul răsturnat. Ulterior, medicii au fost nevoiți să-i amputeze acestuia un picior.

 

Imediat după accident, bărbatul a fost arestat sub acuzația de omor multiplu, scrie presa italiană, citată de observator.tv.

În urma verificărilor, s-a stabilit că Ilim Bildan nu conducea sub influența alcoolului sau a drogurilor, ar fi respectat toate normele prevăzute și nu ar fi depășit limita de viteză legală. Românul a plâns în faţa magistraţilor, potrivit La Stampa. “Am ucis oameni nevinovaţi, este corect să merg la închisoare”, repeta bărbatul în instanţă.  

După plata integrală a despăgubirilor, procesul se va încheia cu o condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare.