Despăgubiri record cerute de victimele tragediei de la Crevedia. 81 de persoane s-au constituit parte civilă

Victimele exploziei de la Crevedia cer despăgubiri record. Nu mai puțin de 81 de persoane s-au constituit parte civilă în acest caz, cerând 8.510.000 euro şi 371.300 lei.

27 sept. 2023, 23:24
Despăgubiri record cerute de victimele tragediei de la Crevedia. 81 de persoane s-au constituit parte civilă
Despăgubiri record cerute de victimele tragediei de la Crevedia. 81 de persoane s-au constituit parte civilă

Despăgubiri uriașe cerute de victimele exploziei tragice de la Crevedia, în urma căreia 5 persoane și-au pierdut viața și zeci de alți oameni au fost răniți grav. 81 de persoane s-au constituit parte civilă în acest caz cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei.

Citește și: Care este starea de sănătate a victimelor exploziilor de la Crevedia transferate în străinătate! Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Despăgubiri de peste 8 milioane de euro în cazul Crevedia

Un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 urmează să decidă dacă administratorii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, vor rămâne în arest preventiv. În urma exploziei cisternelor pline cu gaz lichefiat, cinci oameni au murit și alții au fost răniți.

„În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023”, informează miercuri Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție, citat de agerpres.ro.

În referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive s-a reţinut că „inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi”.

Potrivit procurorilor, faptele menţionate au avut următoarele consecinţe: decesul a cinci persoane, vătămarea corporală a 56 de persoane, şase case distruse total, 83 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor, aflate pe o rază de aproximativ 1,5 km.

„Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 158 de persoane”, mai arată sursa citată.

Până în acest moment, au fost audiate, în calitate de victime, 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. Dintre acestea, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei. Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.

Citește și: Patronii staţiei GPL din Crevedia rămân în arest preventiv, a decis Tribunalul Bucureşti


Calendar 2024
Calendar 2024