Despăgubiri record obținute de un pacient din Neamț după o infecţie cu nosocomiale în spital

Daune record după o infecţie nosocomială au fost decise de o instanţă pentru un pacient din Neamţ care a contactat o infecție cu nosocomiale în spital. Judecătorii au decis că pacientul trebuie să primească despăgubiri în valoare de 150.000 de euro.

23 mart. 2023, 10:02
Despăgubiri record obținute de un pacient din Neamț după o infecţie cu nosocomiale în spital

Un pacient în vârstă de 39 de ani, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ în urma unui accident rutier, a câştigat procesul cu unitatea sanitară, unul început în 2019. Bărbatul va primi despăgubiri record după ce s-a infectat cu stafilococ auriu, necesitând tratament suplimentar, potrivit Adevărul.

Bărbatul a susținut în fața instanței că în perioada internării la ortopedie, în anul 2015, a căpătat o infecţie nosocomială, fiind nevoit să se trateze şi la Târgu Mureş. Inițial, judecătorii au stabilit daune de 200.000 euro. Șentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bacău şi pretenţiile au fost scăzute la 150.000 de euro.

Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a declarat pentru Mesagerul de Neamţ că daunele au fost achitate.