Despăgubiri record pentru malpraxis. Cât primesc părinţii unei fetiţe mutilată într-un spital BUCUREŞTEAN

Unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din România trebuie să plătească o sumă record, după ce instanţa a constatat că medicii au procedat greşit. Judecătorii au obligat "pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 500.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii reprezentând despăgubiri". În plus, au obligat spitalul la plata către reclamanţi a sumei de 26 554.5 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Este una dintre cele mai mari despăgubiri primite de o persoană pentru malpraxis.

17 nov. 2014, 14:24
Despăgubiri record pentru malpraxis. Cât primesc părinţii unei fetiţe mutilată într-un spital BUCUREŞTEAN

Personalul medical a fost dat în judecată, atât pe latură penală cât şi civilă, de Dănuţ-Ioan Bugnariu, tatăl unei fetiţe născută în cadrul spitalului de pediatrie, scrie spynews.ro. Bărbatul a susţinut că fiica sa a suferit o intervenţie „riscantă” la unitatea medicală, fără ca familia să fie informată.

Citeşte şi MEDICUL GROAZEI din Slatina: O fetiţă a fost operată de apendicită, deşi avea probleme cu fierea VIDEO

Potrivit plângerii, fetiţa, născută în 25 octombrie 2007, a fost supusă pe durata internării la „numeroase intervenţii medicale, care au presupus şi înţeparea acesteia de nenumărate ori prin intermediul injecţiilor şi cateterelor necesare pentru administrarea de medicamente, vaccinuri şi recoltarea multiplelor probe de sânge”.

Citeşte şi Caz ULUITOR de MALPRAXIS. O bătrână din Baia Mare a fost operată la piciorul sănătos

Câteva zile mai târziu, un picior al micuţei s-a umflat puternic, fiind necesară transportarea ei la un spital de urgenţă unde a fost descoperit faptul că fetiţa avea „leziuni de tip fistulă arterio-venoasă în zona inghinală a piciorului drept”.

„Aceste vătămări au produs importante consecinţe negative pentru sănătatea minorei şi au necesitat numeroase îngrijiri medicale, nici până la acest moment consecinţele leziunilor produse nefiind înlăturate”, se mai arata în plângerea familiei.


loading...