ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. DD, adulat la Botoşani: Tăti şelea o făcut! Îl iubesc ca pi sufletu’ meu VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dan Diaconescu, candidatul PPDD la prezidenţiale, a venit marţi în comuna Hlipiceni (Botoşani) pentru a boteza o fetiţă, dar şi pentru puţină campanie electorală printre săteni. Un material realizat de Somax TV a arătat că prin satele uitate de lume ale României, numele preşedintelui ţării este o informaţie destul de vagă la care doar iniţiaţii au acces.

22 oct. 2014, 07:29
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. DD, adulat la Botoşani: Tăti şelea o făcut! Îl iubesc ca pi sufletu’ meu VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  La botezul electoral al lui DD, s-a lăsat şi cu o împărţire de afişe pe care scria „Dan Diaconescu preşedinte”, aserţiune care a stârnit confuzii printre sătenii din Hlipiceni. O bătrână din categoria celor care încep să plângă atunci când se trezesc cu un microfon în faţă era nemulţumită că nu a reuşit să prindă un afiş cu DD pe care îl crede atât preşedinte, cât şi ministru. Fuga după afiş era cu atât mai justificată cu cât era vorba de doleanţa măicuţei sale nonagenare.

„Vreu afiş ca sî vadî mama pi domnu’ ministru cî ie ari 94 di ani. Împlineşti 95 la 2 noiembrii. (acces subit de plâns – n.red.) ‘Leanţî, vreu sî mor şî sî văd un preşedinti în sat’. Viniţi şî videţi…”, a spus femeia. La întrebarea „Dar cine e Dan Diaconescu?”, femeia a răspuns sigură pe sine: „Preşedintili Românii. Pi el l-am votat. Întodeuna l-am votat. Pentru noi, tăti şelea o făcut: o mărit pensiili, o făcut linişti-n ţarî… Da’ cum, mamî? Îl iubesc ca pi sufletu’ meu”. Confuzia e cumva scuzabilă într-o ţară blestemată să fie condusă pînă acum de diverşi „-escu”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  O altă femeie pare uşor sceptică, neştiind sigur dacă „Dan Diaconescu preşedinte” e o constatare sau un deziderat al cuiva. „Preşedinti, io ştiu shi-i? Preşedinti, aşa zîshi cî-i… Da’ io shi cunosc io?”, spune ea uitându-se nedumerită la afiş.

A treia femeie, ceva mai tânără, ştie exact care-i statutul lui Diaconescu, dar are aceleaşi aspiraţii ca şi liderul PPDD. „De-be’ aştept. O sî shii şî el din partea noastrî. O sî shii lumean angajatî, o sî avem alocaţii la copii mai mari”, spune simpatizanta lui DD.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Un bărbat pare mai informat privind actualitatea politică, motiv pentru care are şi fobii bine conturate, respectiv la politicienii cu defecte fizice şi cei cu origini alogene. „Sî vii Ileana Udrea sau chioru’ di Băsescu? Cari vrei? Sau sî vii neamţu’? Mai schimbăm. Unu’ mai flămând dicât shii sătui care ni-o furat di tăt. Mata nu ştii cu flota, cu tăt… O fimeii di 90 di ani sî plăteascî paza, gunoiu’… Barbat’su o murit, o făcut războiu’, o făcut prestaţii”, se răstea bărbtul la reporteriţa venită „de la târg”.