DESTINAŢII DE WEEKEND Bucureşti. Spectacole de dans şi magie, concerte şi piese de teatru pentru copii

În perioada 27-29 mai, pentru toți cavalerii și prințesele cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, are loc în Parcul Herăstrău Festivalul Copiilor 2016, informează un comunicat al PROEDUS. Evenimente sunt şi în Parcul Izvor şi Parcul Cişmigiu.

27 mai 2016, 05:50
DESTINAŢII DE WEEKEND Bucureşti. Spectacole de dans şi magie, concerte şi piese de teatru pentru copii

Pentru a crea o atmosfera de poveste, în Parcul Herăstrău vor fi amplasate castele gonflabile, carusele, bile gonflabile pe apă, iar cei mici sunt așteptați cu spectacole de teatru, concerte, muzică, dans și magie și multe alte surprize. De asemenea, copiii sunt așteptați la ateliere de creație de zmeie, săbii de cavaleri, coronițe de prințese, bijuterii decorative, măști de poveste și împletituri de brățări.

Vineri, 27 mai, începând cu ora 14.00 și până la ora 20.00, copiilor le-au fost pregătite diverse ateliere de creație, sfere pe apă, un carusel, face-painting, zonă de desen, eroi din povești și multe alte surprize.

Sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 10.00, pe lângă atelierele și zonele de joacă, la ora 13.00, vizitatorii sunt așteptați la un concert Nicole Cherry, spectacole de magie, teatru și dans, iar la 17.15 va urca pe scena din Parcul Herăstrău Andreea Bălan.

Duminică, 29 mai, la ora 12.20, pe scena din parc va concerta Connect-R, vor avea loc spectacole de dans și magie precum și piesa de teatru „Jack și vrejul de fasole”.

Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București invită publicul în zilele de 27, 28 și 29 mai, în Parcul Izvor, la „HeyDay”, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România.

Evenimentul se află anul acesta la prima ediție și reunește peste 30 de trupe și artiști tribute consacrați, din țară și din străinătate, care vor evolua, rând pe rând, pe cele trei scene ale festivalului, conturând imaginea unui altfel de festival pentru toți iubitorii de muzică, potrivit unui comunicat al creart.

Hituri care au făcut istorie din anii ’60 până în prezent vor răsuna timp de trei zile, atât în centrul Bucureștiului, la „HeyDay”, cât și în cadrul celui mai mare festival de tribute din lume, „Glastonbudget”, care se desfășoară în aceeași perioadă în Leicester, Marea Britanie.

Cei peste 30 de artiști din Marea Britanie, Italia și România vor reinterpreta piese celebre din repertoriul Led Zeppelin, Beatles, Metallica, Guns N’ Roses, Michael Jackson, Nirvana, U2, dar și melodii ale unor cântăreți din noul val, precum Rihanna, Amy Winehouse, Adele și mulți alții.

„HeyDay” reunește, astfel, unele dintre cele mai cunoscute „tribute acts”, oferind fanilor șansa de a vedea live legende ale scenei muzicale, într-un festival fără precedent în București, arată sursa citată.

Prețul unui bilet este de 15 lei/zi, iar abonamentul pentru toate cele trei zile de festival este de 30 de lei. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete aflată în sediul creart, din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, sau online, de pe Eventim.ro — goo.gl/zTvp4C.

* Duminică, 29 mai, Camera Deputaților va găzdui, între orele 10.00 — 15.00, cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Porți deschise pentru copii”.

Potrivit unui comunicat, în circuitul de vizitare sunt incluse mai multe săli reprezentative atât pentru activitatea Camerei Deputaților, cât și pentru specificul arhitectonic al clădirii Palatului Parlamentului: „I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Nicolae Bălcescu”, Galeria de onoare.

De această dată vor putea fi vizitate și alte câteva spații care nu fac parte din circuitul obișnuit de vizitare. Printre acestea se numără sala de plen, „Spiru Haret” și „I.G. Duca”.

De la prima ediție desfășurată în 2007, „Porți deschise pentru copii” a adus aproape 20.000 de copii și s-a impus ca o tradiție prin care Camera Deputaților celebrează Ziua Internațională a Copilului.

Accesul grupurilor se va face prin intrarea C1 (dinspre Piața Constituției).

* Duminică, 29 mai, ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București deschide sezonul estival, prin distracție și veselie în aer liber, pentru cei mici și cei mari, la „Cișmigiul Copiilor”.

Evenimentul ajuns la cea de-a 15-a ediție adună de fiecare dată peste 8.000 de participanți și mai mult de 500 de copii care performează pe scena din Parcul Cișmigiu, arată un comunicat al organizatorilor.

„Între orele 11.00 și 21.00, aleile parcului se vor transforma din nou într-un labirint al atracțiilor, în care cei mici și adulții care-i însoțesc vor petrece ore întregi de amuzament și activități antrenate. Provocările lansate copiilor le dau ocazia de a-și exersa abilitățile, iar spațiile de joacă întregesc o zi perfectă de distracție, petrecută în natură”, menționează sursa citată.

În acest an, „Cișmigiul Copiilor” face parte din candidatura Bucureștiul la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Astfel, evenimentul central se va conecta cu zonele periferice ale Capitalei, prin evenimentul conex Humuleștiul Copiilor, desfășurat între orele 11.00 și 19.00, în parcul Humulești, din sectorul 5.

Intrarea la Cișmigiul Copiilor și Humuleștiul Copiilor este gratuită.

Programul complet al celor două evenimente conexe poate fi găsit pe paginile de Facebook Cișmigiul Copiilor și Humuleștiul Copiilor.