Destinaţii montane din România unde să te ascunzi de căldură GALERIE FOTO

In fiecare vara, turistii romani cauta cele mai bune oferte de vacanta la mare. Dincolo de soare si relaxare pe plaja, insa, caldura ii trimite de cele mai multe ori si cu gandul la munte. Daca vrei si tu sa te bucuri de relaxare, de liniste si de un pic de racoare, atunci trebuie sa stii care sunt destinatiile montane din Romania unde te poti ascunde de caldura.

31 iul. 2014, 09:50
Destinaţii montane din România unde să te ascunzi de căldură GALERIE FOTO

Parcul Natural Apuseni

In Parcul Natural Apuseni, drumetiile montane sunt la ele acasa. De la Stana de Vale ai o multime de trasee turistice, prin care poti explora cele mai frumoase cascade si pesteri, potrivit turistcenter.ro. La acestea se adauga si alte puncte de reper incredibile din Muntii Apuseni, cum sunt Pestera Ursilor sau Pestera Ghetarului de la Scarisoara, unde temperaturile scazute te vor racori cu siguranta.

Muntii Bucegi

Muntii Bucegi nu mai sunt o necunoscuta pentru iubitorii de munte din tara noastra, mai ales pentru ca aici se afla monumente naturale simbolice ale tarii noastre: Sfinxul si Babele. Poti opta pentru cazare in Busteni, iar de aici ai drum liber spre o multime de atractii turistice, drumetii si peisaje montane care iti taie rasuflarea.

Parcul National Retezat

Cel mai vechi parc national din tara noastra, Retezatul, te asteapta cu peisaje incredibile la inaltime si cu drumetii dintre cele mai racoritoare. Aici te poti bucura de cateva zile linistite departe de canicula si de agitatia din oras si, mai presus de orice, te poti bucura de frumusetile naturii din tara noastra. In plus, poti adauga si cateva drumetii vacantei tale in care sa descoperi peisaje pitoresti, cum ar fi cele de la Lacul Bucura, Lacul Zanoaga sau oricare altul dintre cele 80 de lacuri glaciare ascunse in inima Retezatului.

Masivul Ceahlau

Cel mai inalt masiv din Muntii Bistritei, Ceahlaul, este un loc in care cu siguranta te vei putea ascunde de caldura din oras. Parcul National Ceahlau include si cateva atractii turistice demne de a fi vizitate, grupate in trei arii protejate: Rezervatia Stiintifica Ocolasul Mare, Rezervatia Monumentelor Naturii Cascada Duruitoarea si Avenul Mare si Rezervatia natural-botanica Polita cu Crini.