Destinaţii preferate de români pentru vacanţa de Paşte

Vacanţa de Paşte este acum cea mai mare grijă pentru mulţi români. Numai că gusturile s-au schimbat în ultimii ani: staţiunile clasice de munte din ţară sunt înlocuite de destinaţii exotice, precum Dubai. 

05 mart. 2017, 07:29
Destinaţii preferate de români pentru vacanţa de Paşte

În România, bugetul mediu pentru o vacanță este de 1.200 de lei. Cel mai avantajos este închirierea unei cabane în stațiunile de pe Valea Prahovei. Aici, cele mai accesibile preţuri pentru o noapte de cazare încep de la 60 de lei și ajung la 100 de lei, de persoană. Sumele pentru câteva zile de relaxare pot crește în funcție de meniul ales pentru ziua de Paște, care depășește 100 de lei de persoană, scrie capital.ro.

Alte destinații preferate de români sunt Spania, Grecia și Bulgaria. Românii care merg în străinătate cheltuie aproximativ 350 de euro pentru sejurul de Paște. Cei mai mulţi aleg orașe mari ca Madrid și Barcelona, dar și stațiuni precum Albena, Balchik sau Nisipurile de Aur.

Alţii, însă, aleg să meargă în locuri exotice, precum Dubai. Câteva zile petrecute în unul dintre cele mai extravagante orașe ale lumii costă aproape 700 de euro.