Detalii despre femeia care a ameninţat la metrou. Vezi cine este şi cum a reacţionat victima

Suspecta în cazul incidentului care a avut loc vineri dimineaţă la staţia de metrou Unirii a fost prinsă şi dusă la audieri la Poliţie, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca. Ea a precizat că se fac verificări şi într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat că a fost ameninţată la staţia de metrou Pipera.

15 dec. 2017, 11:10
Detalii despre femeia care a ameninţat la metrou. Vezi cine este şi cum a reacţionat victima

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a precizat că femeia care a ameninţat o altă femeie la metrou Unirii 1 a fost prinsă la ora 10.55, în zona staţiei de metrou Pipera, ea fiind depistată în baza descrierii privind vestimentaţia. Femeia are 57 de ani şi este audiată în prezent la Poliţia Capitalei.

„Persoana depistată de poliţişti este o femeie din Bucureşti şi are 57 de ani. Nu a existat contact fizic. Nu a existat un conflict fizic care să fie vizibil. Nu se cunoşteau, este prima dată când interacţionează. Femeia ameninţată s-a retras şi s-a adresat Poliţiei. Ne dorim linişte şi îi asigurăm pe cetăţeni că suntem la datorie tot timpul şi să se adreseze cu încredere Poliţiei. Aş face un apel la umanitate. Să fim mai oameni decât am fost până azi-dimineaţă. Să ne mai uităm şi la cel de lângă noi”, a afirmat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

De asemenea, poliţiştii fac verificări într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat Metrorex că a fost ameninţată vineri în staţia de metrou Pipera, anchetatorii încercând să stabilească dacă este vorba despre aceeaşi agresoare.

Un nou incident grav astăzi la metrou. O femeie a reclamat la serviciul de urgenţă 112 că a fost ameninţată de o persoană necunoscută. Incidentul s-a produs în staţia de metrou Unirii. Zeci de poliţişti au pornit imediat în căutarea suspectei. la aproximatv o oră de la realizarea apelului la numărul de urgenţă, suspecta a fost prinsă şi dusă la audieri.

Incidentul de la metrou în staţia Unirii vine după ce la începutul săptămânii o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine în staţia de metrou Dristor 1 şi a fost lovită mortal de trenul care intra în staţie. 

Citeşte şi: Presa străină scrie despre tânăra ucisă la metrou. „Oroare la Bucureşti”, imaginile teribile surprinse la metrou de camerele video

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, existând iniţial suspiciunea că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta. Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

Agresoarea este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Tânăra care a supravieţuit tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, a aşteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliţie, pentru că în faţa ei era o femeie care îşi pierduse sacoşa pe peron, iar poliţistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur, a declarat, la Antena 3, tatăl tinerei, precizând că după incident, care a avut loc în jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi la poliţia din metrou, reuşind să depună plângerea în jurul orei 19.00. Tatăl fetei mai spune că agresoarea ar fi avut scris în palmă mesajul „Am făcut-o, dar am confundat-o”.

Citeşte şi: CRIMĂ METROU. Tatăl fetei care a scăpat cu viaţă: A avut o mână care a tras-o înapoi. Puteam să îmi iau fiica în sacoşă

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat joi că a sesizat Parchetul Militar privind eventuale încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la staţia de metrou Costin Georgian.