Detalii din dosarul medicilor ortopezi de la Piatra Neamţ. Care sunt acuzele aduse doctorilor reţinuţi

Cei cinci medici ortopezi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Dosarul a fost constituit în urma sesizării din oficiu a lucrătorilor DGA din Neamţ şi sunt vizate şi alte persoane.

06 mart. 2019, 09:01
Detalii din dosarul medicilor ortopezi de la Piatra Neamţ. Care sunt acuzele aduse doctorilor reţinuţi

„Marţi, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Neamţ, au efectuat şapte percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi au pus în executare cinci mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane suspectate de săvârşirea unor fapte de corupţie. Activităţile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii DGA.

Potrivit acestora, în urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

„Faţă de cinci medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane”, au mai transmis oficialii DGA.

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Codruţ Munteanu, a anunţat că s-a întrunit Comitetul Director pentru a analiza situaţia Secţiei Ortopedie, care este plină de pacienţi şi trebuie asigurată continuitatea.