Detalii neștiute despre cariera lui Valeriu Gheorghiță. Cum a ajuns medic militar. „Familia mea nu avea o situaţie financiară fericită”

Valeriu Gheorghiță e unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, după ce a condus campania de vaccinare pe perioada pandemiei de Covid.

18 apr. 2024, 11:56
Detalii neștiute despre cariera lui Valeriu Gheorghiță. Cum a ajuns medic militar. „Familia mea nu avea o situaţie financiară fericită”

Valeriu Gheorghiță a făcut recent o mulțime de dezvăluiri în ceea ce privește viața lui personală, dar și cea profesională. După ce a trecut pandemia, medicul a rămas în atenția publică datorită relației sale cu Monica Bîrlădeanu.

Valeriu Gheorghiță a vorbit recent despre începuturile lui ca medic, cum a ales această profesie și a venit și cu dezvăluiri legate de familia lui.

Și-a dorit să fie medic încă de când era la grădiniță, de pe la 4-5 ani, și niciodată nu s-a răgândit cu privire la cariera lui. Apoi, a ales să fie medic militar pentru a veni în ajutorul bugetului familiei sale. Mai avea doi frați, studenți la vremea aceea, iar părinții se descurcau foarte greu cu banii și nu reușeau să-i susțină financiar la nivelul la care era nevoie.

Citește și Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță au dus relația la nivelul următor. Actrița și-a intrat deja în rolul de mamă

Cum a devenit Valeriu Gheorghiță medic militar

„Medic militar am ajuns printr-o conjunctură legată de uşurinţa de a fi şcolarizat, de a fi student. Părinţii mei nu aveau o situaţie financiară fericită în perioada în care eram trei copii studenţi. Era foarte complicat. Astfel, am ales să fac Facultatea de Medicină Militară”, a spus medicul.

Optând pentru medicină militară, Valeriu Gheorghiță a primit cazare și masă gratuite pe timpul facultății. Apoi și-a dat seama că acesta e drumul pe care trebuie să meargă.

„Am avut parte de o facultate fabuloasă, de dascăli minunaţi, colegi buni, la Târgu Mureş. Şi de un oraş liniştit, ceea ce s-a pliat perfect pe felul meu de a fi”, a adăugat el.

Gheorghiță a mai dezvăluit că el s-a pregătit pentru specializarea Chirurgie, dar atunci când a dat rezidențiatul nu au fost scoase locuri pentru această ramură. Așa a intrat la Boli Infecțioase. Ulterior, totul a venit de la sine.

Citește și Monica Bîrlădeanu nu stă pe banii lui Valeriu Gheorghiță. De ce activitate se ocupă acum actrița: ”Alte obsesii de-ale mele”