Detalii neştiute despre prietenia dintre Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian: ”Eu cu sora mea nu am fost la fel de apropiat cum am fost cu el”

Constantin Enceanu a dezvăluit lucruri mai puţin ştiute din relaţia de prietenie pe care a avut-o cu regretatul Petrică Mîţu Stoian. Pe cei doi i-a legat o prietenie frumoasă, ideală, cum rar îţi este dat să vezi.

22 dec. 2021, 09:23

Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian s-au cunoscut în urmă cu aproximativ 17 ani, pe vremea când regretatul Mîţu Stoian cânta în Ansamblul Doina Gorjului. Prietenia lor s-a consolidat, însă, atunci când Petrică Mîţu Stoian a fost transferat de fostul primar al Craiovei de la Ansamblul Doina Gorjului la Ansamblul Maria Tănase.

Petrică a venit cu vreo 14 ani în urmă la noi, la Maria Tănase. El era la Doina Gorjului și a venit la noi pentru că, la vremea respectivă, domnul primar Antonie Solomon (fost primar al Craiovei, n. red.) iubea, și iubește și acum, foarte mult muzica populară. Voia să facă cel mai puternic ansamblu, cu soliști de valoare, peste Doina Gorjului.

Așa că l-a adus și pe Petrică și pe Niculina Stoican, și ușor, ușor, am devenit tari și la nivel de țară. Eu îl știam cu mult înainte pe Petrică, iar prietenia noastră s-a sudat cu vreo doi, trei ani înainte să vină la Ansamblul Maria Tănase. Noi ne întâlneam des la cântări”, a povestit Constantin Enceanu pentru Fanatik.

Constantin Enceanu, impresionat de vocea lui Petrică Mîţu Stoian: „La vremea respectivă, nu te dădea pe spate cu fizicul lui, dar avea o voce…”

Enceanu îşi aminteşte că a fost impresionat de vocea prietenului lui atunci când l-a auzit prima oară cântând.

Prima oară l-am cunoscut pe Petre în 1994, la prima mea lansare, la prima mea casetă – ”Naiba de mândruliță” – lansată la Hanul Craiovița. Pe el l-au adus Maria Loga și Costel Măgureanu la mine la lansare. Atunci l-am văzut prima oară pe Petrică și l-am auzit cum cântă… Era slăbuț el, fizic, la vremea respectivă, nu te dădea pe spate, dar avea o voce… Am și zis `Ce frumos cântă băiatul ăsta`, era altceva.

Citeste si Cum arătau Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican în tinerețe. Imagini inedite din perioada în care cântau împreună în Ansamblul „Doina Gorjului”

Ușor, ușor ne-am apropiat, am ajuns să ne vedem foarte des. Mai ales aici, pe Oltenia, bărbați, eram noi doi și Costel Măgureanu care luam mai toate evenimentele”, povestește Constantin Enceanu.

Constantin Enceanu, primul Crăciun fără Petrică Mîțu Stoian: ”Va fi foarte greu”

După mai bine de două decenii în care au fost de nedespărțit, Constantin Enceanu va petrece Crăciunul fără prietenul lui, dispărut prematur.

Petrică era cel mai apropiat prieten al meu. Eu cu sora mea nu am fost la fel de apropiat cum am fost cu Petre. Făceam Crăciunurile, Revelioanele împreună. Dacă nu ne vedeam de Crăciun, ne vedeam a doua zi, în familie. Ne vedeam de fiecare dată la zilele de naștere. Acum e primul Crăciun fără el. Va fi foarte greu…”, ne-a dezvăluit Constantin Enceanu.

Citeste si Un nou scandal zdruncină familia lui Petrică Mîțu Stoian. Dezamăgire cumplită pentru surorile marelui artist: „A fost o scăpare regretabilă” VIDEO