Detalii noi despre polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. Cum a obținut, de fapt, permisul

Apar noi detalii despre polițistul care a accidentat mortal o copilă în București și a rănit o altă fetiță.

14 ian. 2022, 14:07
Detalii noi despre polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. Cum a obținut, de fapt, permisul

Polițistul care a ucis-o pe fata de 13 ani obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se explică în comunicatul obținut de Agerpres.

Cele două fetițe, în vârstă de 10 și 13 ani, încercau să traverseze strada în clipa în care au fost spulberate de o mașină de poliție care aparține Secției 5. S-a întâmplat în Sectorul 1.

Medicii au încercat să o resusciteze pe fetița de 13 ani, dar nu au reușit. Cealaltă victimă este la spital. Revoltați, locuitorii din zonă au vrut să îl atace pe polițistul aflat la volan. Ca să îl salveze, colegii l-au ascuns în spatele unui tomberon.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţistul, care era încadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. El se afla singur în maşină.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul.

După accidentul cumplit, la fața locului în care a murit copila au fost aprinse sute de candele.

Ce spun martorii

„Una era aici, aruncată, au mutat-o. Și cea de acolo… nu i-a interesat de ea. Salvarea a venit după un sfert de oră, la fata cu piciorul rupt după 20 de min. I-a interesat să mușamalizeze, că asta e România”.

„Am fost martoră când au scos polițistul, l-au ascuns după cazane și i-au dat o geacă și l-au ascuns în spate”, a povestit ruda uneia dintre fetițe.

Martorii acuză că polițiștii au pornit girofarul abia după accident. Polițistul care a provocat tragedia e anchetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Nicolae Ciucă: Sunt consternat de moartea violentă a copilei 

Nicolae Ciucă a cerut o anchetă drastică pentru stabilirea vinovaților și a transmis că fetița care a scăpat cu viață să fie îngrjită cu maximă atenție de către medici.

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus Nicoale Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

 


loading...
Partenerii noștri