Detalii şocante despre moartea Alexandrei: Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor cum a ucis-o. Şi procurorii au rămas fără cuvinte

Probele rezultate în urma analizelor ADN arată că Alexandra Măceșanu a fost ucisă și incinerată de Gheorghe Dincă.

03 aug. 2019, 06:15
Detalii şocante despre moartea Alexandrei: Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor cum a ucis-o. Şi procurorii au rămas fără cuvinte

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru România TV faptul că Gheorghe Dincă a oferit toate detaliile crimei și a modului în care Alexandra a fost ținută. Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că Alexandra este moartă de joi, adică cu mult înainte ca polițiștii să ajungă la ”casa groazei”.

Dincă le-a spus anchetatorilor că Alexandra a fost ținută inițial în casă, legată la ochi și cu o curea de picior. Avocatul din oficiu care l-a asistat pe Dincă la audierile din dosar a explicat la România TV ca marturia criminalului conţine detalii care au şocat pe toată lumea care a asistat la ea, chiar şi pe procurorii experimentaţi. Claudiu Lascosci a declarat că a fost desemnat să-l reprezinte din oficiu pe Gheorge Dincă şi că s-a dorit de către cei de la Barou să nu fie desemnată o femei avocat în acest dosar. Avocatul a menţionat că Dincă le-a spus anchetatorilor că a întreţinut raporturi sexuale şi cu Luiza, şi cu Alexandra, doar aceasta din urmă opunându-i rezistenţă. El le-ar fi ucis pe amândouă în acelaşi fel, după ce le-a lovit cu palma sau cu pumnul şi acestea au căzut şi s-au lovit cu capul de ciment. Potrivit mărturisirii lui Gheorghe Dincă, doar Alexandra ar fi fost incinerată, corpul ei fiind ars timp de aproximativ 8 ore.

Citeşte şi Unchiul Alexandrei: Informarea Ministerului Justiţiei nu mă face să cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo şi toate balivernele

Ulterior, Dincă a relatat și momentul în care a ucis-o și a decis să o incinereze. Dincă le-a spus poliţiştilor, vineri, că după ce a ucis-o pe fată, a pus-o într-un butoi fără fund de aproximativ 1,60 metri, sub care erau lemne şi a dat foc. Aceleași surse spun că bărbatul de 66 de ani a dezvăluit că a mai pus în butoi 3 kilograme de vaselină și un rulou de carton asfaltat.

Totodată, criminalul Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa anchetatorilor că le-a ucis pe cele două fete, Luiza şi Alexandra în acelaşi fel. Nu recunoaşte însă că pe Luiza ar fi violat-o şi nici nu-şi aminteşte cu exactitate ce a făcut cu trupul acesteia. Mai mult, Dincă spune că Luiza ar fi venit de bunavoie cu el şi nu ar fi sechestrat-o. 

„El a declarat că ar fi ucis-o şi pe ea, doar că el nu precizează culoarea părului ei, adică nu îşi aduce aminte. Deşi s-a insistat, susţine că nu-şi aduce aminte. Cu Alexandra, situaţia este clară, dar în ceea ce priveşte pe Luiza, nu este încă lămurită situaţia, din punctul meu de vedere. Dar el recunoaşte două omoruri. Adică două fapte. (…) Nu cunosc să fie indicat un loc în care să fie îngropat trupul Luizei. Deci Luiza nu a fost îngropată, din ceea ce se ştie în prezent, ceea ce a declarat el. El, ca modus operandi, a procedat la fel, dar până la momentul în care cele două victime au decedat. El nu susţine că ar fi incinerat şi trupul Luizei”, a explicat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Avocatul a dat detalii şi despre cum a intrat în contact Luiza cu Dincă.

„El susţine că a luat-o, nu ştiu locul, el oricum a precizat. Ea făcea autostopul, el a luat-o, s-a dus cu ea către destinaţia ei, după aceea a oprit, după care a plecat spre domiciliul lui. Conform declaraţiei lui, el susţine că ea ar fi fost de acord să-l însoţească. Aşa susţine el. Nu se cunoşteau (nici cu Alexandra, nici cu Luiza, n.r.). A luat-o, după aceea, a lovit-o cu pumnul sau palma, a căzut şi a decedat. (…) Ancheta e de-abia la început, are un curs favorabil în prezent, zic eu, în ceea ce priveşte aflarea adevărului. El susţine că doar două victime a făcut, în repetate rânduri a susţinut”, mai arată sursa citată.