Detalii şocante despre poliţistul din Bacău care s-a sinucis de Crăciun. Era cercetat pentru luare de mită

Detalii uluitoare ies la iveală despre polițistul din Dărmănești care s-a sinucis în ziua de Crăciun. Bărbatul, care era cercetat într-un dosar de luare de mită, ameninţase că se sinucide, însă nu a fost consiliat psihologic. Mai mult, arma pe care el o deţinea nu a fost ridicată de anchetatori în momentul începerii anchetei împotriva lui.

27 dec. 2021, 10:18
Detalii şocante despre poliţistul din Bacău care s-a sinucis de Crăciun. Era cercetat pentru luare de mită
foto: zdbc.ro

Poliţistul din Bacău care s-a sinucis de Crăciun cu arma din dotare avea 45 de ani. Bărbatul din oraşul Dărmănești fusese plasat în arest la domiciliu pentru fapte de corupţie.

Nu avea sancţiuni, iar la cea mai recentă testare psihologică fusese declarat apt.

„Polițistul nu avea sancțiuni, iar ultima testare psihologică a avut loc la finalul anului 2017, când a fost declarat apt”, a declarat Inspector principal de poliție Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, conform Stirileprotv.ro.

Specialiştii în Psihiatrie au vorbit despre gestul extrem al poliţistului din Bacău care s-a sinucis de Crăciun.

„O persoană care alege să iasă în acest fel din viață, prin suicid, vede, în momentul respectiv, singura portiță de scăpare.

O foarte bună parte dintre cei care decurg la suicid își expun, undeva, 75%, sub o formă sau alta, planurile sau intențiile. Lucrurile în puține cazuri se petrec din senin”, a explicat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, potrivit sursei citate.

Agentul şef Mihai Bindileu s-a împuşcat în inimă, notează publicaţia Ziarul de Bacău. Echipajul medical chemat de urgenţă i-a aplicat manevre de resuscitare, însă nu l-a mai putut readuce la viaţă.

„Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator, cu manevrele de resuscitare care au fost începute de către membrii familiei, s-au continuat, dar fără succes și, după 50 de minute de resuscitare, s-a declarat decesul”, a precizat dr. Aura Crețu, manager Serviciul Județean de Ambulanță Bacău.

Citeşte şi: Tragedie de Crăciun. Un polițist din județul Bacău, suspendat din funcție, s-a sinucis cu o armă

Detalii şocante despre poliţistul din Bacău care s-a sinucis de Crăciun. Agentul era acuzat de corupţie

Mihai Bindileu lucra la Poliţia Rutieră locală din Dărmănești din 2011  şi se afla în arest la domiciliu, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Agentul șef făcea parte din lotul polițiștilor cercetați pentru luare de mită şi alte infracţiuni, după ce ar fi cerut bani de la şoferi, inclusiv de la investigatori sub acoperire, pentru a trece cu vedere abaterile la regimul rutier.

“La momentul utilizării armei, acesta se afla singur la domiciliu. La data de 18 noiembrie a.c., bărbatul a fost suspendat din funcţie ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupţie, iar din 17 decembrie se afla sub măsura arestului la domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău a precizat că ultima verificare la domiciliul bărbatului a avut loc sâmbătă, la ora 12.30. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt.

Procurori şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, în 17 octombrie, cinci percheziţii în judeţul Bacău, inclusiv la sediul Poliţiei Dărmăneşti, într-un dosar de luare de mită în care şase poliţişti sunt suspectaţi că solicitau sume între 400 şi 500 de lei de la şoferii opriţi în trafic, pentru a nu-i amenda pentru diverse contravenţii.

Practica ar fi fost una zilnică. Patru dintre poliţişti au fost ulterior arestaţi preventiv. Ei ar fi luat bani inclusiv de la un anchetator sub acoperire.

Potrivit Ziarul de Bacău, poliţistul și-ar fi manifestat intenția de a se sinucide, însă nu ar fi fost luate măsuri de asistență și consiliere psihologică.

Citeşte şi: Epidemiologii vin cu vești bune. Omicron, ultima variantă COVID! În 2022 lumea ar putea scăpa de pandemie!


loading...