Detalii şocante din dosarul tablourilor furate. Operele de artă au stat câteva ore într-o parcare

Document şocant în dosarul "Jaful secolului". În motivarea sentinţei pe care Judecătoria Sectorului 3 a dat-o în cazul celor doi inculpaţi care şi-au recunoscut faptele din dosarul furtului de tablouri din Olanda, apar detalii senzaţionale legate de transportarea şi depozitarea tablourilor.

21 feb. 2014, 09:53
Detalii şocante din dosarul tablourilor furate. Operele de artă au stat câteva ore într-o parcare

Pentru ca instanţa Curţii de Apel Bucureşti să-i poată judeca pe Radu Dogaru şi Eugen Darie, cei doi hoţi care au recunoscut că au furat tablourile din Olanda, Judecătoria Sectorului 3, care i-a condamnat într-o primă fază, trebuia să motiveze sentinţa, scrie ziarulring.ro. Ceea ce s-a şi întâmplat. În motivarea sentinţei, apar detalii noi, unele dintre ele cu adevărat şocante, precum descrierea modului în care au fost transportate şi depozitate cele şapte tablouri de mare valoare furate de la Muzeul Kunsthal, din Rotterdam.

Citeşte şi Cătălin Botezatu, chemat în faţa judecătorilor în procesul tablourilor furate din Olanda

Potrivit declaraţiilor lui Eugen Darie, tablourile au fost lăsate timp de peste două ore în portbagajul unei maşini parcate pe marginea drumului de frica poliţiei.

Citeşte şi Hoţii tablourilor din Olanda supravegheau muzeul în timp ce făceau jogging

„La un moment dat, inculpatul Darie Eugen a oprit autoturismul şi a decis să-l lase parcat pe una din străzile centrale din Rotterdam. A luat această hotărâre deoarece pe străzile din zona muzeului patrulau echipaje de poliţie, alarmate de declanşarea sistemului de supraveghere de la muzeu. Declaraţie inculpat Darie Eugen: «În apropiere de intersecţia dintre strada muzeului şi cea care vine dinspre podul Erasmus, am hotărât să trag pe dreapta deoarece mi-a fost frică»”, se arată în motivare. După aceea, inculpaţii s-au deplasat pe jos către locuinţa lui Radu Dogaru, unde au ajuns după aproximativ o jumătate de oră, potrivit declaraţiilor lui Eugen Darie.