Detalii șocante în cazul medicului cercetat pentru moartea a patru pacienți. Doctorul a suferit o operație pe creier și ar avea pierderi de memorie

Alin Demetrian, chirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, care a ocupat și funcția de manager al unității, a fost reţinut de poliţişti după ce patru pacienţi asupra cărora a intervenit chirurgical au decedat ulterior.

13 apr. 2023, 10:11
Detalii șocante în cazul medicului cercetat pentru moartea a patru pacienți. Doctorul a suferit o operație pe creier și ar avea pierderi de memorie

Anchetatorii spun că medicul este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul pacienților, doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Miercuri acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive, scrie Observatornews.ro.

„În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Sursa citată scoate la iveală și alte detalii ale cazului, declarații ale aparținătorilor, dar și informația conform căreia medicul ar fi suferit pierderi de memorie în urma unei intervenții chirurgicale pe creier pe care a suferit-o.

Citește și: Dezvăluiri oribile din dosarul lui Dan Diaconescu. Ce dorințe ar avea fostul mogul media: „Ce nebună ești!”

Doctorul ar fi avut probleme cu memoria după ce a trecut printr-o operaţie pe creier, spun cei care au lucrat cu el. Apropiaţii victimelor nu înţeleg de ce ancheta durează de patru ani.

Marius Barbu, fiul uneia dintre victime: ”Ne-a zis că e ceva foarte uşor, că-l face în trei minute, că o să fie. n-o să sângereze, nu nimic, ceva de genul ăsta, o să-i bage o cameră, După ce a ieşit din operaţie a zis că „atâta sânge nu am văzut niciodată, îi tăiai o venă din greşeală”, am înţeles vena cavă.

A zis că o sudează el, ştie el ce să facă, n-avem noi treabă. L-a dus la Terapie Intensivă. Deci la 1 s-a-ntâmplat, pe la 3 l-am văzut, am pus mâna pe el, era rece. N-a mai răspuns la telefon, din ziua aia n-am mai putut să dăm de el. Eu atunci mi-am dat seama că e ceva suspect şi m-am dus la poliţie, de la poliţie m-am dus la parchet, am depus plângeri şi aşa mai departe.”

Numai că medicul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă abia acum, după patru ani. Între timp, a operat în continuare şi a pierdut şi alţi pacienţi. Ioana Cernacovschi a ajuns la renumitul chirurg pentru o puncţie în septembrie 2020. Auzise numai lucruri bune despre el, aşa că a preferat, în toiul pandemiei, să îşi facă banala analiză la Craiova, deşi era de loc din Târgu Jiu.

Cosmin Cernacovschi, fiul unei victime: ”Mama a murit exact în nici 2 minute de la puncţia respectivă.

Mi-a zis că „Domnul Cernacovschi, îmi pare rău, mama dumneavoastră a reacţionat. Nu ştiu cum a reacţionat diferit faţă de alţi pacienţi la o biopsie”, nu ştiu cum, nu ştiu ce. Trebuie făcută această biopsie supravegheată video, eu aşa ştiu. „Da, dar nu ne-a mers aparatul, sau nu ştiu, ceva de genul, nu ne-a mers aparatul ăla video. Credeţi-mă că am făcut-o cu mare precizie, că am făcut nu ştiu câte mii de puncţii.”

Colegii medicului sunt mai degrabă supăraţi că poliţia şi-a făcut ancheta în secret. Sub protecţia anonimatului, foşti angajaţi ai spitalului explică.

Fost angajat al SCJU Craiova: ”El având această funcţie, îşi alegea, cum s-ar spune, victimele. El îşi alegea, el opera, el făcea ce voia. Singurii oameni care vedeau şi ştiau erau colegii lui. Colegii lui care nu au acceptat niciodată, dar nici nu intrau cu el în sala de operaţii. El făcea operaţii cu rezidenţii.”

Mai mult decât atât, un fost angajat al spitalulului crede că şeful secţiei de chirurgie toracică nu ar fi avut ce să caute în sala de operaţii. Chirurgul a trecut el însuşi printr-o operaţie pe creier în urmă cu patru ani.

Fost angajat al SCJU Craiova: ”Eu am avut câteva întâlniri cu el şi avea momente. Avea memoria scurtă afectată câteodată, Vorbeam azi cu el, mă ştiam bine, şi mâine când mă duceam la el să continuăm discuţia, îmi spunea: ” da, ce doriţi, cine sunteţi dumneavostră?”. El discuta cu mine astăzi, cum aţi discutat dumneavoastră, iar mâine nu ştia cine sunt.”

Citește și: Medicii cer să fie scutiți de la plata CASS. ”Avem nevoie de o regândire a sistemului de sănătate. Avem aproximativ 10.000 de medici care în următorii 5 – 6 ani vor ieşi la pensie”