Detalii ŞOCANTE despre mafia medicamentelor contrafăcute. Suspecţii îşi trimiteau sms-uri din duba poliţiei

Ancheta declanşată în cazul mafiei medicamentelor contrafăcute pentru bolnavii de cancer relevă că unii suspecţi îşi trimiteau sms-uri între ei chiar din duba poliţiei, în ziua percheziţiilor, pentru a se pune de acord ce vor declara la audieri. Printre altele, aceştia sunt acuzaţi că au vândut apă în loc de doctorii.

01 feb. 2015, 07:58
Detalii ŞOCANTE despre mafia medicamentelor contrafăcute. Suspecţii îşi trimiteau sms-uri din duba poliţiei

O reţea de firme coordonate de cetăţeni români, care se specializase în comerțul cu produse farmaceutice, a prejudiciat bugetul de stat cu peste 13 milioane lei (circa 3 milioane euro) prin sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit.

Ea a fost destructurată la mijlocul acestei săptămâni şi, potrivit România TV, suspecţii sunt acuzaţi că ar fi adus în ţară şi ar fi vândut medicamente pentru tratarea cancerului, precum Sutent sau Hereceptin, care în loc de substanţă activă conţineau apă.

Citeşte şi Cum acţiona MAFIA medicamentelor CONTRAFĂCUTE care au ajuns în farmaciile din România

O parte dintre suspecţi au fost interceptaţi chiar în duba poliţiei şi în sediul Parchetului General, ei dându-şi SM-uri între ei, pentru a se pune de acord ce vor declara la audieri. Spre exemplu, într-unul dintre mesaje, unul dintre suspecţi îl informa pe celălalt despre câţi bani s-au găsit la perchezişia la care el a asistat. la rândul lui, celălalt îl învăţa ce sumă de bani să le spună procurorilor că figurează ca un împrumut între ei.

Citeşte şi Cum recunoaştem MEDICAMENTELE CONTRAFĂCUTE. Un doctor explică unde trebuie să ne uităm pe cutie

Medicamentele contrafăcute erau aduse din ţări precum Turcia, Cipru sau Grecia, fără acte de provenienţă şi erau vândute în state ale Uniunii Europene, între care şi România. Preţul acestor medicamente la raft era de trei ori mai mic decât în alte farmacii.

SMS-URI DIN DUBA POLIŢIEI ŞI DIN SEDIUL PARCHETULUI
C.Ş.: Ce valoare e suma din contractul tău?
C.G.: Amândouă, aproape 24. Mi-a ridicat 39.000 de lei. Ieri i-am luat.
C.Ş.: Mi-ai dat în mai 2013, 660.000 de euro. Nu îi interesează facturile, motivaţia banilor, adevărul trebuie spus

NEGOCIERI CU FURNIZORII DE MEDICAMENTE CONTRAFĂCUTE
Prietenul meu Robertino, te plictisesc dar sunt 80 de bucăţi de Avastin 400 mg din cele de care ţi-am trimis. 1) te interesează? 2) preţul şi banii? Şi cât mai repede posibil

NEGOCIERI CU FURNIZORII DE MEDICAMENTE CONTRAFĂCUTE
Bună dimineaţa, puteţi să luaţi 50 de bucăţi acum şi restul de 50 în termen de 10 zile? Ar fi mai bine dacă l-aţi trimite pe Kosmin aici sau la Koulata – frontiera