DETALII ULUITOARE, despre deţinutul evadat de cinci zile. Cristian Bartuş a păcălit şi autorităţile franceze

Deţinutul evadat şi căutat de mai multe zile are experienţă în a fenta autorităţile. Cristian Bartuş a reuşit să scape şi de o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare primită în Franţa.

22 ian. 2015, 07:00
DETALII ULUITOARE, despre deţinutul evadat de cinci zile. Cristian Bartuş a păcălit şi autorităţile franceze

Deţinutul evadat în urmă cu patru zile a reuşit să înşele şi vigilenţa autorităţilor franceze. Deşi era condamnat la 10 ani de închisoare, Alexandru Bartuş a reuşit să-i convingă pe magistraţi să-i întrerupă temporar pentru o lună în 2013. Presa franceză relata că bărbatul avea o capacitate extraordinară de persuasiune reuşind chiar să obţină o reducere a pedepsei faţă de cea propusă de procurori.

Potrivit România TV, el a fost închis în Franţa după ce în 2004 a intrat în casa unor bătrâni pentru a cere apă şi s-a apucat de scotocit. Proprietarul l-a surprins şi în acel moment românul l-a lovit mortal.

Patru deținuți deosebit de periculoși au evadat, sâmbătă după-amiaza, din arestul IPJ Cluj. Toţi poliţiştii clujeni s-au mobilizat pentru prinderea lor. De asemenea, s-au organizat filtre pe toate drumurile din judeţ, iar poliţiştii verifică fiecare maşină. După câteva ore, trei dintre ei au fost prinşi.

Potrivit România TV, deţinuţii au reuşit să fugă pentru că gratiile de la un geam au fost scoase de muncitorii de la firma de apă care au făcut reparaţii în zonă.

Cei patru sunt acuzați de tentativă de omor și furturi și se aflau în arestul IPJ Cluj de mai multe săptămâni.

Unul dintre cei patru este Claudiu Botorea, care are pe numele lui mai multe condamnări pentru furturi, ultima din 2012, la trei ani și șase luni de închisoare. După ce a fost eliberat, Botorea a început din nou să fure fiind prins și arestat în data de 9 iulie 2014.

Al doilea deținut care a evadat în timpul programului de plimbare este Tiberiu Lăcătuș. Acesta este specializat în furturi și se află de mai multe săptămâni în arestul IPJ Cluj.

Al treilea Alexandru Bartuș care, din primele informații este cercetat pentru tentativa de omor

Al patrulea deținut, Daniel Baciu, este tot un hot.

„În jurul orei 18.00 patru deţinuţi au evadat din arestul IPJ Cluj. Au fost mobilizaţi toţi poliţiştii din judeţul Cluj pentru depistarea şi prinderea lor. De asemenea, poliţiştii au instituit filtre la ieşirile şi intrările din Cluj-Napoca, dar şi pe toate drumurile din judeţ şi sunt verificate toate maşinile”, potrivit unui comunicat al IPJ Cluj.