Detalii uluitoare în dosarul lui Sorin Oprescu. O parte din bani ar fi ajuns la o jurnalistă

O parte din banii primiți ca mită în dosarul primarului Capitalei Sorin Oprescu ar fi ajuns la o fostă jurnalistă, potrivit unor surse.

06 sept. 2015, 12:10
Detalii uluitoare în dosarul lui Sorin Oprescu. O parte din bani ar fi ajuns la o jurnalistă

Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti, a fost reţinut de procurorii DNA în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru luare de mită. Procurorii au descoperit asupra lui bani care ar fi fost luaţi ca mită de la operatori economici.

În urma cercetărilor se pare că o parte din mită a ajuns în buzunarul unei foste jurnaliste. De asemenea, potrivit acelorași surse, banii ar fi fost recuperați.

Procurorii DNA efectuează duminică percheziții, în prezența primarului Oprescu, la locuința sa de la Ciolpani. Edilul urmează să fie dus la PMB.

Procurorii efectuează percheziții la Primăria Capitalei, Administrația Cimitirelor și Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în dosarul în care a fost reținut Sorin Oprescu. De asemenea, anchetatorii fac percheziții și la domiciliul altor persoane.

Vezi şi: PRIMELE IMAGINI cu Sorin Oprescu ÎN CĂTUŞE – VIDEO

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013 — 2015. În cursul zilei de 6 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate în municipiul București și județele Bacău, Călărași și Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA postat duminică pe site-ul instituției.

Procurorii DNA l-au reținut pe Sorin Oprescu, primarul municipiului București, pentru luare de mită. El va fi prezentat, duminică, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.