Detaliul pe care l-a observat Mircea Badea în scandalul Blue Air, despre care nu a vorbit nimeni: „Mă mir că nu au dat vina pe Putin!”

Mircea Badea a remarcat mai multe lucruri care nu se leagă în povestea Blue Air. Pamfletarul de la Antena și-a exprimat punctul de vedere miercuri seara, în emisiunea pe care o realizează. 

08 sept. 2022, 08:59
Detaliul pe care l-a observat Mircea Badea în scandalul Blue Air, despre care nu a vorbit nimeni: „Mă mir că nu au dat vina pe Putin!”

Mircea Badea a ridiculizat retorica UE, pe fondul scandalului de la Blue Air. Așa cum a obișnuit, Ursula von der Leyen aruncă vina pe Vladimir Putin pentru orice neajuns al cetățenilor din blocul comunitar.

Pamfletarul de la Antena a mai amintit că Blue Air s-a ales cu conturile blocate din cauza neachitării taxelor pentru poluare.

„Scandalul Blue Air, a fost complicat infernal de ăștia de la televiziuni și de pe site-uri. Deci când te uiți la televizor sau deschizi un site ca să înțelegi despre ce e vorba, ce s-a întâmplat, care e treabă, că efectele sunt clare – am văzut oamenii ăia, sunt nervoși, sunt, mă rog, e firesc – și te uiți și tu să înțelegi ce s-a întâmplat. Dar e imposibil să înțelegi.

 

Mircea Badea: „Deci e despre mediu, politica energetică, ministerul le-a oprit conturile”

 

Orice prompteristă, orice știrist, îți va spune de Nelu Iordache, de nu știu ce condamnări ale lui Nelu Iordache, de prietenia cu Ludovic Orban, de nu știu ce ajutor a primit la un moment dat Blue Air de la Bruxelles, dar prin intermediul României.

Ok, foarte foarte interesante toate aceste detalii, dar care-i problema? Nu spune nimeni care e problema. Problema este una singură. Le-au poprit conturile ăstora de la Blue Air pentru că n-au achitat certificatele alea cu CO2. Deci este pe mediu, că Ministerul Mediului le-a poprit conturile. Deci e vorba de politica energetică.

 

Mircea Badea: „Mă mir că nu au zis că Putin e de vină, că din cauza lui Putin!”

 

Mă mir că nu au zis că Putin e de vină, că din cauza lui Putin, ăia de la Blue Air nu știu ce. Deci le-au blocat conturile pentru că… încălzirea globală Simplu! Și ei n-au dat cu banu’ la încălzirea globală, Asta e. Între timp le-au deblocat conturile.

Păi nu e în regulă, zic io, că dacă tot ne-am apucat să le blocăm, înseamnă că poluează, înseamnă că ne încălzim global, înseamnă că Pământul va ajunge la final, planeta face PUF din cauză de poluare. Cum să le deblochezi conturile?

Păi nu mai e valabilă politica ECO, cum așa ceva? Deci asta este problema, Nu spune nimeni asta: le-au blocat conturile Ministerul Mediului că n-au dat cu banul pentru certificatele ECO și între timp le-au deblocat. OK, bine”, a declarat Mircea Badea, la emisiunea „În gura presei”.