Deţinut periculos evadat de la punctul de muncă. UPDATE: Deţinutul a fost prins

Un deținut de la Penitenciarul Tulcea a evadat de la punctul de lucru în care muncea, dar a fost prins. Bărbatul executa o condamnare la opt ani de închisoare în regim semideschis.

22 apr. 2019, 07:53
Deţinut periculos evadat de la punctul de muncă. UPDATE: Deţinutul a fost prins

UPDATE. Deţinutul de la Penitenciarul Tulcea, care evadase luni dimineaţa părăsind un punct de lucru unde muncea în regim semideschis, a fost prins.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Enache, a precizat, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost prins în zona localităţilor Frecăţei – Cataloi şi se fac demersuri pentru a fi reîncarcerat. „Deţinutul a fost capturat în jurul orei 11,30, în zona localităţilor Frecăţei – Cataloi, judeţul Tulcea, de către cadre ale Penitenciarului Tulcea. În momentul capturării nu a opus rezistenţă”, a afirmat Cristina Enache.

Potrivit acesteia, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea referitor la acest deţinut.

UPDATE: Comunicat Penitenciarul Tulcea: „Luni, 22.04.2019, în jurul orei 08.30, s-a constatat că deţinutul Regep Samir, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani, 8 luni și 273 zile la închisoare pentru tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Mineri, județul Tulcea. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim semideschis.

Un deţinut în vârstă de 32 de ani, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, a evadat, luni dimineaţă, de la Penitenciarul Tulcea, el părăsind punctul de lucru. Bărbatul este căutat de autorităţi, CARE AU INSTITUIT MAI MULTE FILTRE. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Tulcea şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, bluză neagră, încăltăminte sport de culoare albă. El efectua pedeapsa în regim semideschis.

Reprezentanţii Penitenciarului Tulcea au precizat că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei an 

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.