Deţinut găsit mort în celulă

Un deținut din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași a murit în celula în care era încarcerat, din cauze necunoscute deocamdată, a informat luni Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

02 oct. 2017, 15:14
Deţinut găsit mort în celulă

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, se afla de un an în custodia penintenciarului după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 25 ani de închisoare pentru omor calificat, clasificat în regim de maximă siguranță.

„Colegul de cameră a simțit că deținutul nu mai respiră corect și a anunțat gardianul și echipa medicală. Totodată, s-a sunat la serviciul 112. Echipajul SMURD sosit la sediul unității a continuat manevrele de resuscitare inițiate de către asistentul medical din cadrul penitenciarului, însă fără rezultat, diagnosticul prezumtiv al decesului fiind de stop cardio-respirator, urmând ca după efectuarea necropsiei să se stabilească cu exactitate cauzele decesului”, a declarat Gabriela Topoliceanu.

Potrivit sursei citate, după declararea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun în aceste situații, fiind informată familia persoanei decedate, precum și Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Iași și Administrația Națională a Penitenciarelor.