Deţinuţi de la Guantanamo transferaţi în Emiratele Arabe Unite. Erau EXECUTANŢI de rang inferiror în Al-Qaida

Pentagonul anunță că cinci deținuți de la Guantanamo au fost transferați în Emiratele Arabe Unite.

16 nov. 2015, 06:36
Deţinuţi de la Guantanamo transferaţi în Emiratele Arabe Unite. Erau EXECUTANŢI de rang inferiror în Al-Qaida

Cinci deținuți de la închisoarea militară americană din Golful Guantanamo, Cuba, au fost transferați în Emiratele Arabe Unite, a anunțat duminică Departamentul Apărării Statelor Unite, citat de Reuters.

Deținuții transferați au fost identificați de Pentagon ca Ali Ahmad Muhammad al-Razihi, Khalid Abd-al-Jabbar Muhammad Uthman al-Qadasi, Adil Said al-Hajj Ubayd al-Busays, Sulayman Awad Bin Uqayl al-Nahdi și Fahmi Salem Said al-Asani.

Cei cinci yemeniți au fost descriși de mass-media ca deținuți care s-au dovedit simpli executanți de rang inferior. Pentagonul a declarat că 107 deținuti au rămas în închisoarea Guantanamo.

Citeşte şi Ultimul rezident britanic ţinut în detenţie la Guantanamo, eliberat după 13 ani. Nu a fost inculpat niciodată

Închisoarea Guantanamo, emblematică după 11 septembrie, a fost deschisă în ianuarie 2002 pentru a primi suspecții de terorism, amintește agenția France Presse, pe de altă parte. Peste 700 de persoane erau acolo încarcerate la apogeul ei în 2003.

Se așteaptă ca Departamentul Apărării să dezvăluie în curând un plan prezentând modul în care va închide centrul de detenție de la Guantanamo, în ciuda rezistenței înverșunate contra închiderii în Congres, amintește Reuters.