Deţinuţi, folosiţi ilegal pentru pază. Angajaţii Penitenciarului Iaşi cer ajutorul ministrului Justiţiei

Publicat: Duminică, 13 Mai 2018 13:07 // Actualizat: Duminică, 13 Mai 2018 13:30 // Sursa: romaniatv.net

Sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au adresat duminică o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în care arată că se folosesc ilegal deţinuţii pentru paza unităţii.

Angajaţii Penitenciarului Iaşi au susţinut duminică, în scrisoarea deschisă adresată lui Tudorel Toader, că sunt necesare fonduri şi că transferul de personal trebuie să înceteze, activitatea instituţiei fiind pusă în pericol.

„De-a lungul timpului, în Penitenciarul Iaşi s-a investit considerabil, chiar dacă, recent, a fost nevoie ca deţinuţii din Corpul A să fie mutaţi, deoarece acesta nu mai prezenta siguranţă. E nevoie ca aceste investiţii să continue şi penitenciarul să fie adus la standarde europene. Deşi folosim ilegal deţinuţi pentru paza penitenciarului, avem mii de ore suplimentare şi de zile de concediu de recuperat, s-a decis detaşarea unor angajaţi la alt penitenciar, motivat de faptul că prin evacuarea unui număr de deţinuţi raportul deţinuţi-personal s-a modificat. E nevoie ca detaşările la penitenciare din zonă să înceteze în favoarea angajării de personal!", a afirmat preşedintele Sindicatului din Penitenciarul Iaşi, Dorin Şcarlii.

Potrivit Mediafax, acesta a adăugat că, recent, sub patronajul Instituţiei Prefectului, a fost propusă desfiinţarea penitenciarului şi construirea unor parcuri şi parcări în locul acestuia, deşi fondul problemelor din penitenciare este constituit de lipsa de locuri de cazare pentru deţinuţi.

„Problema de la Penitenciarul Iaşi este similară în toate penitenciarele conduse prin împuterniciţi şi lipsite de resurse. Starea de incertitudine trebuie să înceteze. Ne exprimăm speranţa că situaţia actuală este una trecătoare, chiar dacă va dura câţiva ani până când capacitatea de detenţie va reveni la parametrii anteriori evacuării pomenite, iar personalul Penitenciarului Iaşi nu va mai fi silit să facă «naveta» în alte localităţi. Asta, evident, dacă, între timp, nu se decide politic vânzarea unităţii. Vă rugăm, deci, să vă exprimaţi public opţiunea în ceea ce priveşte viitorul Penitenciarului Iaşi", a încheiat Dorin Şcarlii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
deţinuţi Inchisoare penitenciar penitenciarul Iaşi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
21 Jan
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H