Dezastru după scandalul City Insurance. Preţul poliţielor RCA s-a triplat! Transportatorii vor să iasă în stradă

Sunt probleme mari pe piaţa asigurărilor auto după scandalul creat de compania City Insurance. Preţurile RCA-urilor au ajuns să se scumpească şi cu 100%.

24 sept. 2021, 08:40
Dezastru după scandalul City Insurance. Preţul poliţielor RCA s-a triplat! Transportatorii vor să iasă în stradă

Dezastru după scandalul City Insurance. Transporatorii au făcut solicitare către Guvern pentru plafonarea preţurilor RCA, pentru că atât timp cât este un serviciu obligatoriu impus de stat, tot acesta ar trebui să și controleze piața. Aceltia sunt hotărâţi să iasă în stradă dacă problema va rămâne fără soluţie.

Dezastru după scandalul City Insurance. Preţul poliţielor RCA s-a triplat! Transportatorii vor să iasă în stradă

Prețurile de pe piața de asigurări auto au crescut foarte mult, de exemplu avem o poliță a unei persoane fizice de 45 de ani, care a plătit pe 6 septembrie 416 lei, iar acum ar trebui să plătească pe aceeași poliță 891 de lei, adică o creștere de aproximativ 110%. Și pentru persoanele juridice au crescut foarte mult prețurile. Pentru un cap tractor s-a plătit anul trecut o poliță de 7500 de lei pentru 12 luni, iar acum pe același cap tractor s-ar plăti, pentru atenție 6 luni, 17 mii de lei.

„Înseamnă scumpiri în lanț. Pentru că una este să iau o poliță RCA cu 8.000 pe an, și una este să iau o pliță RCA cu 17 mii de lei la 6 luni de zile. Presupun că și noi va trebui să mărim prețurile cu 20 – 30% pentru a face față doar la această poliță RCA, a declarat Vasile Ştefănescu, președinte COTAR.

Specialiștii oferă două motive pentru aceste creșteri. În primul rând, mulți asigurători nu depind de polițele RCA, de aceea nu doresc o migrare a clienților City Insurace către ei și în al doilea rând, având în vedere cererea foarte mare, actorii de pe piață speculează momentul pentru profit. Iar problema reală este că autorităție statului nu intervin pentru a plafona prețurile.

Augustin Hagiu, președintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a vorbit, joi, la Antena 3, unde a spus că tarifele la RCA au crescut cu peste 100%.

Falimentul principalului asigurator din România, City Insurance, modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă. Autorităţile pregătesc modificarea legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, după ce principalul asigurator din România a intrat în faliment.

Reamintim că Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance şi solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Citeşte şi: Parchetul General a confirmat că ridică documente de la City Insurance. Cine este Dan Odobescu, principalul vizat în acest dosar
 


loading...
Partenerii noștri