Dezastru în București din cauza zăpezii! Două tramvaie au deraiat, iar străzile sunt pline de nămeți. Motivul pentru care utilajele nu reușesc să deszăpezească

Se pare că și de această dată ninsoarea ne-a luat prin surprindere. În București s-a creat un haos de nedescris din cauza nămeților. Două tramvaie au deraiat, șoselele nu sunt curățate, iar copacii cad sub greutatea zăpezii. Autoritățile așteaptă ca ninsoarea să se oprească pentru a interveni.

20 ian. 2024, 10:54

Un viscol a adus ninsori în București, acoperind drumurile cu un strat generos de zăpadă. Circulația se desfășoară cu dificultate din cauza faptului că utilajele nu au curățat încă arterele principale și secundare. În prognoza specială pentru București emisă de Administrația Națională de Meteorologie, se indică că ninsorile vor continua sâmbătă, iar până în ora prânzului, grosimea stratului de zăpadă va ajunge la 17 centimetri.

Citește și: Urmează 3 zile de blocaj în Capitală. Nicuşor Dan aruncă Bucureștiul în haos de dragul Dianei Șoșoacă

Prefectul Rareș Hopincă a informat că utilajele de deszăpezire vor interveni, dar acest lucru se va întâmpla doar după încetarea fenomenului de ninsoare.

„Este zăpadă pe carosabil pentru că încă mai ninge și chiar dacă utilajele intervin, în acest moment sunt 293 de utilaje în intervenție sau în pregătirea intervenției, 600 de operatori de noapte și aproape 1500 de operatori vor fi pe timp de zi.

Odată ce se oprește ninsoarea, aceste intervenții vor fi mult mai vizibile pentru că în momentul de față se intervine pentru urgența zero, adică combaterea poleiului pe rampe, poduri și pasaje, urmând ca după oprirea zăpezii să se intervină cu plugurile și materialele antiderapante pe toate arterele principale și secundare.

La nivelul Municipiului București avem un număr de 11 copaci care au căzut, unii dintre aceștia au creat pagube materiale, dar nu semnificative. Acest fenomen este de așteptat să fie prezent pe tot parcursul zilei, atât din cauza vântului, cât și din cauza zăpezii care a îngreunat o serie de copaci care trebuiau tăiați mai demult”, a spus prefectul Rareș Hopincă, la Antena 3.

STB anunță sâmbătă dimineață că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand, pe sensul Platforma Industrială Pipera din cauza deraierii unuia dintre ele.

De asemenea, autobuzele ”nu mai circulă pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil și efectuează opriri în stații la bordură”, mai anunță STB.

Citește și: Protest de trei zile în Bucureşti. Prefectul Capitalei cere liste cu participanţii: „Dacă vor să se alăture Dianei Şoşoacă, sunt liberi, am încredere în Poliţie şi Jandarmerie”. Blocaj pe A3 din cauza utilajelor grele