DEZASTRU în Capitală din cauza viscolului: Panouri despinse, tablă căzută de pe case, maşini avariate

Pompierii de la ISU Bucureşti au intervenit, sâmbătă, în Capitală, în 25 de cazuri, printre care scoaterea a două autoturisme de sub o cabină telefonică prăbuşită peste maşini din cauza viscolului, pe şoseaua Mihai Bravu, şi înlăturarea unei bucăţi de tablă desprinse de pe acoperişul Teatrului Evreiesc.

25 ian. 2014, 16:11
DEZASTRU în Capitală din cauza viscolului: Panouri despinse, tablă căzută de pe case, maşini avariate

Pompierii au intervenit în mai multe situaţii în care stâlpi sau copaci au căzut la pământ, dar şi în cazuri în care bucăţi de tablă au fost desprinse de vânt de pe case, existând pericolul de a lovi trecătorii, potrivit Agerpres.

Totodată, pompierii au fost solicitaţi şi în situaţia desprinderii unor bannere din diferite zone ale Bucureştiului sau în cazul în care a existat pericolul căderii unor schele cum a fost cazul înregistrat pe strada Paharnicului la intersecţie cu Radu Boiangiu.

Autorităţile din Capitală sunt în alertă din cauza vremii extreme. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ieşit pe străzile Bucureştiului ca să verifice dacă sunt artere înzăpezite şi cum reuşesc utilajele să facă faţă ninsorii abundente. Mai multe artere din Capitală au rămas acoperite cu un strat de zăpadă, iar în multe zone sub stratul depus este chiar gheaţă, ceea ce face riscul de producere de accidente să fie foarte mare.

Îi rog frumos să lase maşinile puţin, să stea liniştiţi acasă, ca să putem să curăţăm, că e şi vântul ăsta turbat. Trebuie să putem să băgăm bateriile să cureţe, pentru că altfel e nebunie„, le-a transmis primarul Sorin Oprescu bucureştenilor, adăugând că pe străzile Capitalei au ieşit, sâmbătă, 140 de utilaje, care nu pot acţiona, însă, la capacitate maximă, din cauza autoturismelor aflate în trafic.

CITEŞTE ŞI: Ninsoarea şi viscolul au făcut PRĂPĂD în Capitală. Când se află dacă SE ÎNCHID şcolile şi grădiniţele